Czy chciał(a)byś udzielać się w grze roleplay DC/TT? | ||||||||||||
|
Teen Titans PBF/Roleplay
|
|
Dodany dnia 2018-09-09, 19:07
|
|
Już od dłuższego czasu widzi mi się pogranie w uniwersum DC, z nastawieniem na TT. Kto wie, ten wie o tym koncepcie. ![]() Fajnie jednak by było, gdybyśmy my się zebrali i jako społeczność titansgo zorganizowali sobie grę. Sądzę, że mamy tutaj wystarczająco wiele osób lubiących pisanie, aby znaleźli się chętni do przeżywania przygód kanonicznymi postaciami lub własnymi kreacjami. Z chęcią zaopiekowałabym się podobnym przedsięwzięciem – od zorganizowania kącika do roleplayowania, przez budowę lokacji świata po wypisanie wszystkich koniecznych instrukcji, by każdemu było wiadomo, o co biega, nawet jeśli nigdy nie spotkał się z podobną rozrywką. ![]() Pozostaje pytanie czy znajdę chętnych? ![]() Zapraszam do udziału. A w razie chęci przedyskutowania, rozwiania wątpliwości, doinformowania się, przed czy po oddaniu głosu, pytań wszelkiej maści acz dotyczącej tematu, po prostu piszcie poniżej. ![]() ![]() "- (...) Uczymy się z tym żyć. Lecz jeśli to jest bohaterstwo, to dlaczego czuję się taka zbrukana? - Ponieważ jesteś tutaj. (...) Bohaterstwo jest czymś, czego gdzieś daleko dokonuje ktoś inny. W osobistym odczuciu jest tragedią." |
|
|
|
Dodany dnia 2018-09-09, 20:14
|
|
Chętnie będę się udzielała w grze. Tylko kiedy start? ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2018-09-09, 20:23
|
|
Kiedy będę wiedziała, że jest sens, bo zbierze się jakieś grono zainteresowanych osób. ![]() Edit: / Zauważyłam, że ze mną już 3 osoby na "tak" są. xD Któż to ta trzecia osóbka? ![]() ![]() "- (...) Uczymy się z tym żyć. Lecz jeśli to jest bohaterstwo, to dlaczego czuję się taka zbrukana? - Ponieważ jesteś tutaj. (...) Bohaterstwo jest czymś, czego gdzieś daleko dokonuje ktoś inny. W osobistym odczuciu jest tragedią." |
|
|
|
Dodany dnia 2018-09-09, 20:50
|
|
Nigdy tak oficjalnie nie grałam w roleplay, chociaż pamiętam, że kiedyś razem z For i Meią założyliśmy forum z takim zamiarem (roleplay własnymi postaciami). Ale niestety na tym poprzestało, nigdy nie zaczęliśmy grać XD W każdym razie, o ile nie będzie to bardzo skomplikowane, mogę dołączyć. Bende Gwiazdkom! Albo Cyborgiem, jeśli ktoś zechce Gwiazdkę 8P |
|
|
|
Dodany dnia 2018-09-09, 21:17
|
|
Ta tajemnicza osoba to ja ![]() ![]() Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-09-09, 21:43
|
|
Ale niestety na tym poprzestało, nigdy nie zaczęliśmy grać XD No coś było mówione, że była jakaś inicjatywa. ![]() ![]() Ogółem myślałam, że można by na serwisie stworzyć dział do tego. Niekoniecznie osobne forum. Zyskałoby to też wymiar rozruszania forumowej strony serwisu. Biorę jeszcze pod uwagę Discorda między innymi. ![]() Ta tajemnicza osoba to ja ![]() Miło wiedzieć, żeś zainteresowana, For! ![]() Nie wiem niestety, jak u mnie będzie z czasem od października, ale chętnie spróbuję. Studia zapewne? ![]() ![]() ![]() "- (...) Uczymy się z tym żyć. Lecz jeśli to jest bohaterstwo, to dlaczego czuję się taka zbrukana? - Ponieważ jesteś tutaj. (...) Bohaterstwo jest czymś, czego gdzieś daleko dokonuje ktoś inny. W osobistym odczuciu jest tragedią." |
|
|
|
Dodany dnia 2018-09-10, 11:13
|
|
RDNoita napisał(a): Czemu tylko na tym poprzestało w sumie? ![]() [...] Studia zapewne? ![]() W sumie to brak chęci chyba, albo raczej słomiany zapał. Po prostu tak jakoś wyszło xD. Yup, niestety ;_;. ![]() Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-09-10, 20:52
|
|
Szkoda wielka, że jednak do niczego nie doszło te kilka lat wstecz. Wtedy byłaby to przednia zabawa, teraz nie wiem ule osób będzie chętnych ale pomysł na plus ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2018-09-10, 22:58
|
|
@For, mam nadzieję, że tym razem nie dopadnie cię słomiany zapał! ![]() @Zwinny: Te kilka lat wstecz istniało Justice, obecnie martwe, już nawet tematy ukryli, ale jak kiedyś zaglądałam, to jakieś tam pojedyncze osóbki pojawiały się w ostatnio obecnych na forum, choć już wtedy umierało. Ale było tam miejsce dla wielu postaci z uniwersum DC, w tym Tytanów. W każdym razie nawet w kilka osób da radę coś ugrać. ![]() ![]() "- (...) Uczymy się z tym żyć. Lecz jeśli to jest bohaterstwo, to dlaczego czuję się taka zbrukana? - Ponieważ jesteś tutaj. (...) Bohaterstwo jest czymś, czego gdzieś daleko dokonuje ktoś inny. W osobistym odczuciu jest tragedią." |
|
|
|
Dodany dnia 2018-09-11, 18:16
|
|
Wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłoby wyjaśnienie, czym pbf/roleplay w ogóle jest, bo część użytkowników może nawet nie wiedzieć, o czym ten temat jest ![]() ![]() Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-09-12, 03:01
|
|
W sumie racja, bo nie każdy sobie w internety spojrzy. xD To dopiszę!
![]() "- (...) Uczymy się z tym żyć. Lecz jeśli to jest bohaterstwo, to dlaczego czuję się taka zbrukana? - Ponieważ jesteś tutaj. (...) Bohaterstwo jest czymś, czego gdzieś daleko dokonuje ktoś inny. W osobistym odczuciu jest tragedią." |
|
|
Przejdź do forum: |