Czy adres w stylu "blog.titansgo.pl/blog/nazwa", zniechęca Cię do założenia u nas swojego bloga? | ||||||||||||||||
|
System blogowy
|
|
Dodany dnia 2012-08-27, 17:51
|
|
Ponieważ znany serwis blogowy ostatnio mocno niedomaga (tak trochę delikatniej ująłem sprawę), na serwisie tworzony jest właśnie system blogów oparty o Wordpressa, czyli ten sam, który będzie dostępny na nadmienionym serwisie. Dlaczego moim zdaniem warto będzie założyć bloga u nas: - zawsze możecie liczyć na moją indywidualną pomoc, - blogów u nas będzie z pewnością nie wiele, więc serwer nie będzie przeciążony tak jak na większych serwisach, - nigdy nie doświadczycie u nas nieprzyjemnego zjawiska jakim są reklamy wciskane na siłę gdzie tylko popadnie, - pewnie wiele powodów jeszcze się znajdzie. Jednak jest też jeden ważny problem, o którym wspomnę, żeby nie było nieporozumień. Sprawa dotyczy adresów blogów. Obecnie pracuję nad tym, żeby były one możliwie optymalne, ale najprawdopodobniej będą niestety wyglądać następująco: blog.titansgo.pl/blog/nazwa-bloga. I tu właśnie moje pytanie: Na ile robi Wam to różnicę? Proszę o bogate i sensowne wypowiedzi. Połączony z 27.08.2012 18:38:07: Dostałem odpowiedź od usługodawcy - niestety opcja nie będzie dostępna, ALE na Waszą prośbę będę zakładał Wam przekierowania, czyli będziecie mogli podawać adresy swoich blogów w linkach itp w stylu nazwa.titansgo.pl, lub nazwa.blog.titansgo.pl. Edytowane przez Silent dnia 2012-08-27, 18:38 |
|
|
|
Dodany dnia 2012-08-27, 18:46
|
|
Nie sądzę, żeby to robiło za dużą różnicę, jak ktoś będzie chciał odwiedzić bloga i lubi go czytać, to i tak się poświęci
|
|
|
|
Dodany dnia 2012-08-27, 18:54
|
|
Zgadzam się z Kirą. Najważniejsze, żeby jako tako dało się operować grafiką i na publikację rozdziału nie trzeba będzie czekać, aż się system "zlituje" (jak to jest z Legendowcem, na którym przez problemy onetu od marca nie ma rozdziału x.x).
Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2012-08-27, 19:08
|
|
Nie będzie trzeba czekać, a jeśli chodzi o grafikę, to jest masa skórek gotowych, w których można dopasowywać elementy według uznania, a jak ktoś sobie nie będzie radził, odezwie się do mnie i będzie miał zrobione . Sami będziecie proponować, jakie wtyczki chcecie mieć dostępne i jakie skórki. Połączony z 27.08.2012 23:16:31: System blogów już działa, choć jeszcze będzie dopracowywany. Już śmiało mogę powiedzieć, że jest bardzo fajny i można w nim zrobić sporo ciekawych rzeczy. Z adresami nie jest tak źle jak myślałem, bo adres ma wzór: blog.titansgo.pl/nazwa. Na starcie dostajecie typowego bloga z testową stroną i wiadomością. Macie 50mb na swoje pliki i grafikę, czyli więcej niż np na onecie . Postanowiłem olać kwestię punktów, żeby każdy mógł za darmo przenieść swojego bloga i się nim cieszyć bez problemów. Jeśli będzie Wam brakować dostępnych skórek możecie mi podsyłać własne propozycje, które dla Was zainstaluję. Myślę, że nigdzie Wam tak nie dogodzą w kwestii blogów. Także kto chętny zapraszam do zakładania bloga: http://blog.titan... Połączony z 28.08.2012 03:50:11: Jeśli kogoś interesuje, jak będą wyglądać blogi na serwisie, możecie już zobaczyć pierwszy przykład, czyli blog For - shadows: http://blog.titan...l/shadows/ Myślę, że chyba mówi sam za siebie . Edytowane przez Silent dnia 2012-08-28, 03:50 |
|
|
|
Dodany dnia 2012-08-28, 09:04
|
|
Dziękuję, Silent, ale zapomniałeś o prologu, który w mojej szerokiej liście się już nie wyświetla, bo jest już dość dużo wpisów
Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2012-08-28, 22:37
|
|
Już poprawiłaś, więc chyba problemu nie ma nie?
|
|
|
Przejdź do forum: |