Green Lantern: The Animated Series
|
|
Dodany dnia 2011-06-04, 00:41
|
|
Już niedługo swoją premierę będzie miał film aktorski Green Lantern, dlatego proponuję rozpocząć rozmowy również o serialu animowanym Zielonej Latarni nad którym prace już trwają. Wiadomo, że w pierwszym sezonie wątek będzie nawiązywał również do Red Lantern. Od dawna też pojawiają się informacje mówiące o braku Sinestra co dla mnie jest wielkim minusem. Jednak według mnie może być ciekawie i kiedy tylko serial wypuszczą z pewnością go obejrzę. A wy jakie macie zdanie? Będziecie to oglądać czy twierdzicie, że nie warto? | |
|
|
Dodany dnia 2011-06-04, 01:01
|
|
O Czerwonych latarniach nic nie słyszałem, za to o ile dobrze kojarzę, najciekawszym wątkiem z komiksów o latarniach była wojna z czarnymi latarniami. Oczywiście nie jestem znawcą tematu i mogę się mocno mylić. Na pewno z przyjemnością obejrzę serial.
|
|
|
|
Dodany dnia 2011-06-04, 12:54
|
|
O_o ciekawe. | |
|
|
Dodany dnia 2011-08-20, 00:25
|
|
Jak się okazało serial będzie wykonany w 3D co możemy już zauważyć po najnowszych trailerach. Sam znacznie bardziej wolę rysunkowe animacje, ale mimo to chętnie obejrzę GL:TAS. Niestety dla mnie minusem jest zbyt "actimelowy"* wygląd. * Z tej reklamy |
|
|
|
Dodany dnia 2011-08-20, 10:56
|
|
To fajnie,że w 3D. Również wolę bardziej rysunkowe animację. | |
|
|
Dodany dnia 2011-08-31, 19:02
|
|
Podobno twórcy chcą żeby przetrwał 6 lat, w takim razie na pewno będzie dobry. Ja życzę mu powodzenia i mam nadzieję, że już niedługo będę go oglądał z zainteresowaniem. | |
|
|
Dodany dnia 2011-11-16, 14:51
|
|
Co prawda sam serialu jeszcze nie oglądałem, ale już niedługo zapewne to zrobię. Tymczasem jeśli są chętni do obejrzenia, tutaj macie poszczególne części (które w czasie późniejszym trafią na serwis): Część 1 http://www.youtub...ACEyGU98yU Część 2 http://www.youtub...TChXOPTSi8 Część 3 http://www.youtub...FnP687C0Y0 Część 4 http://www.youtub...6tjJ6d2oWg |
|
|
|
Dodany dnia 2011-11-16, 17:33
|
|
To kompletnie nie moja grafika. Wszystko tam jest takie jakieś ,,sztuczne ''. Chyba stałam się bardzej tradycjonalistką i wolę takie zwykłe postacie rysunkowe niz ten cały świat 3D.
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie spróbujesz.
|
|
|
|
Dodany dnia 2011-11-16, 17:38
|
|
Zgadzam się, ja odnoszę podobne wrażenie. Jednak być może warto będzie oglądnąć ten serial - z opinii, które słyszałem wynika, że to coś dobrego | |
|
|
Dodany dnia 2011-11-16, 17:44
|
|
Ja też zdecydowanie wolę kreskówki niż animację 3D. Po pierwsze kreskówki są dużo trudniejszą sztuką, co łatwo docenić w efekcie, a po drugie nie lubię mało szczegółowych postaci i otoczeń bez charakteru, a właśnie tak to wygląda w tej animacji. Hal Jordan wygląda jak jakiś wymoczek zginający się w dziwaczne sposoby, otoczenia są strasznie biedne i wyglądają jak marne inspiracje Tronem. Nawet Oa nie zachwyca, a pole do popisu było. Miejmy nadzieję, że co grafika schrzaniła, fabuła nadrobi.
|
|
|
|
Dodany dnia 2011-11-16, 17:50
|
|
Obejrzeć to obejrze ,ale jeżeli na starcie grafika mnie odrzuca to nie sprawi mi wielkiej przyjemności jak np. obejrzenie czekość w kreskówkowej postaci.
Edytowane przez Ola26 dnia 2011-11-16, 18:56 Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie spróbujesz.
|
|
|
|
Dodany dnia 2011-11-18, 17:41
|
|
Właśnie obejrzałem GL: TAS z polskimi napisami i powiem, że jestem miło zaskoczony. W każdym razie źle nie jest. Grafika, co prawda, nie jest na wysokim poziomie (jak wcześniej wspominałem - nie jestem dobrze nastawiony do produkcji w CGI), ale tak jak powiedział Silent, fabuła nadrobiła minusy. Zachowano poważny charakter, choć nie zabrakło nutki humoru i to mi się podoba. Serial mnie wciągnął | |
|
|
Dodany dnia 2011-11-18, 19:00
|
|
A o czym to tak wgl. jest, bo się nie orientuję :)?
Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2011-11-18, 19:03
|
|
Niestety, poprę Olę. Jeśli mi się z początku nie spodoba, obejrzę, tylko z nie tak wielką chęcią jak zobaczyć tytanów z nowymi odcinkami, nową serią! Najzwyczajniej w świecie zwracam uwagę na to, co dla mnie najważniejsze. Chociaż, nie wiem. Zobaczymy! | |
|
|
Dodany dnia 2011-11-18, 19:45
|
|
@rohkea Zielone Latarnie to grupa strażników działających w kosmosie. Jeśli nie masz zbyt dużego pojęcia o Justice League i Green Lantern to myślę, że po lekturze tego http://en.wikiped...en_Lantern nie będziesz miała więcej wątpliwości @Rachel ja miałem dokładnie takie samo nastawienie, ale jednak warto oglądnąć. Fabuła bardzo przypadła mi do gustu Szczególnie jeśli pobierzesz polskie napisy - oglądanie będzie przyjemniejsze. |
|
|
|
Dodany dnia 2011-11-18, 21:05
|
|
hmm, nie mogę się oprzeć XD żartuje! na pewno obejrzę. | |
|
|
Dodany dnia 2011-11-18, 22:48
|
|
Dziadek myśli, że chce mi się czytać xD
Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2013-02-03, 20:45
|
|
Tak, to też oglądałam, bo dlaczego nie - lubię DC, lubię bohaterów, różne światy i ten taki klimacik, którego Marvelowi brak. Grafika jest... dziwna, ale skoro przebolałam szkaradnego "Dragon Boostera" (nadal mam sentyment), to bez problemu przebolałam i to. Podoba mi się, że pamiętają o tym, że main hiroł przebywa wśród obcych - jest parę dżołków związanych z barierą językową (now, shake your hands!) albo kulturą i dietą (kanapki z serem to perwersja), różnorodność przedstawicieli Korpusu też jest fajna (wiewiórka!). Poza tym - kupili mnie odrobinę używaniem bohaterów takich jak Sinestro, kiedy jeszcze byli w swoich pierwotnych kolorkach. Sama fabuła prowadzona jest przyjemnie, bez jakichś szczególnych potknięć i wprowadza powoli w przedstawiony świat i Spektrum Emocji. Chociaż chwilowo poznaliśmy Zielonych, odparliśmy inwazję Czerwonych, rozpoczęliśmy działanie Niebieskich i poflirtowaliśmy z Fioletowymi. Smutno mi trochę przez cancela, bo pewnie nie zdążymy dopchać się do Agenta Pomarańczowego i reszty. Poza tym... no lubię wątek romantyczny w tym, jest fajnie poprowadzony i bohaterowie nie dość, że popełniają błędy, to jeszcze lubią wmawiać sobie, że nic takiego nie ma miejsca. Yay dla wiarygodności. |
|
|
Przejdź do forum: |