Ankiety
|
|
Dodany dnia 2015-05-21, 18:46
|
|
D. Żyję w stresie prawie cały czas. Odnosisz czasem wrażenie, że jesteś nie z tego miejsca na świecie, jeśli nie z innego świata? A. Nie. B. Czasami. C. No ba. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-21, 18:52
|
|
B. No ba. Co ja tutaj robię? Gdy ktoś znęca się nad słabszym: A. Jestem zbyt przestraszony/-a//nieśmiały/-a, żeby cokolwiek zrobić. B. Przyłączam się do zastraszajacych. C. Mam to gdzieś. D. Od razu staję naprzeciw zastraszającym. E. Wychodzę naprzeciw zastraszającym tylko gdy osoba pokrzywdzona jest mi bliska. F. Jaki ktoś? To przecież ja! |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-21, 19:20
|
|
A. Jestem zbyt przestraszony/-a//nieśmiały/-a, żeby cokolwiek zrobić. Raczej nie miałabym na tyle odwagi... Chyba, że byłoby tak, jak w punkcie E. Wychodzę naprzeciw zastraszającym tylko gdy osoba pokrzywdzona jest mi bliska. Drażni cię materializm? A. Brzydzę się materializmem. B. Trudno mi powiedzieć... C. Czy ja wiem? Zwyczajnie mnie to nie obchodzi. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-21, 21:03
|
|
A. Brzydzę się materializmem. C. Czy ja wiem? Zwyczajnie mnie to nie obchodzi. Z pewnością nie jestem materialistą. To fajnie być bogatym, posiadać jakąś cenną lub użyteczną rzecz, ale raczej nie goni9ę za tym. Często zdarza ci się wylać napój podczas przechodzenia z nim przez pokój/siadania? A. Tak, zawsze muszę mieć jakąś wpadkę. B. Bywa, ale nie jest to jakieś nadzwyczaj częste zjawisko. C. Nie nalewam do pełna. To mój sposób. D. Prawie nigdy. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-21, 21:11
|
|
B. Bywa, ale nie jest to jakieś nadzwyczaj częste zjawisko. Tak, ostatnio powtórnie do prania poszła świeżo wyprana bluzka Starasz się nosić jasne barwy latem? A. Tak, nie mogę wytrzymać gorąca. B. Jeśli jest naprawdę gorąco - owszem. C. Nieszczególnie. D. Miał(a)bym zrezygnować z czarnego latem? Wykluczone... |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-21, 21:39
|
|
C. Nieszczególnie. Ty i twoja klasa macie do załatwienia sprawę w gabinecie nauczycielskim/dyrektora. Ktoś musi tam wejść i w imieniu grupy załatwić sprawę, jednak nikt nie ma śmiałości, by to uczynić. A. Idę na pierwszy ogień! B. Pewnie ja, jeśli nikt w końcu się nie zdecyduje. C. Nie patrzcie na mnie! Nie pójdę sam/-a! D. W życiu... |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-21, 21:55
|
|
D. W życiu... Od tego jest przewodniczący lub w-ce Mimo, że świat jest wielki... A. ... nie ma na nim nikogo takiego, jak ja... B. ... czuję się jak więzień. C. ... coraz mniej na nim miejsca. D. ... w kosmosie jest nic nieznaczącym pyłkiem. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-22, 15:57
|
|
A. ... nie ma na nim nikogo takiego, jak ja... B. ... czuję się jak więzień. Ale bez przesady... Czy zdarzyło ci się powiedzieć żart, który okazał się "płytki"/"suchy"? A. Zdarza mi się nagminnie. B. Czasami, ale to raczej normalne. C. Skądże znowu! D. Nie przypominam sobie, bo nie opowiadam raczej żartów. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-23, 10:50
|
|
D. Nie przypominam sobie, bo nie opowiadam raczej żartów. Jaką metodę stosujesz, kiedy nie możesz zasnąć? A. Biorę krople/tabletki nasenne/uspokajające B. Intensywnie rozmyślam nad jakąś sprawą C. Uciekam do świata wyobraźni D. Zajmuję się czymś do czasu, aż poczuję, że naprawdę jestem zmęczony/a E. Oglądam telewizję, aby zmęczyć oczy. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-23, 14:19
|
|
B. i C. to raczej złe pomysły. Intensywne myślenie, w szczególności o jakieś poważnej sprawie ma raczej skutki odwrotne. Uciekanie do wyobraźni również może nas powieść ku intensywnemu myśleniu, więc też odpada. E. psucie sobie oczu to nie jest zdecydowanie to co należy robić. Czyli: D. Zajmuję się czymś do czasu, aż poczuję, że naprawdę jestem zmęczony/a E. Staram się nie myśleć o niczym lub o czymś kojącym. Kiedy planujesz coś zrobić większego i co chwila pojawiają się niespodziewanie nowe przeszkody w drodze do twojego celu (np. autobus uciekł z przystanku, kolega/koleżanka z którą robisz projekt się rozchorował/-a): A. Wykonuje swój plan do końca, nawet jeśli ma mnie kosztować to więcej wysiłku niż zamierzałem/-am włożyć. B. Jeśli to nie jest tak istotne to odpuszczę, jeśli sprawy zbyt bardzo się pogmatwają. C. Gdy sprawy się zbytnio komplikują to raczej odpuszczę. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-23, 14:28
|
|
Zależy, co to za przeszkody. Jeśli podobne do wymienionych w nawiasie - A. Wykonuje swój plan do końca, nawet jeśli ma mnie kosztować to więcej wysiłku niż zamierzałem/-am włożyć. Jeśli są to przeszkody zdrowotne, odpuszczam sobie do czasu, aż dojdę do siebie. Najpierw muszę wyzdrowieć, a bez zdrowia nie ma ze mnie żadnego pożytku i nie mogę nic z siebie wykrzesać. C. Gdy sprawy się zbytnio komplikują to raczej odpuszczę. Bywa, że wszystko dookoła staje się dla ciebie dziwne i niezrozumiałe? A. Tak, często nawet zwyczajne słowa zaczynają brzmieć dla mnie dziwnie, podobnie codziennie wykonywane czynności. B. Czasem tak, zwykle, jeśli bliżej przypatruję się sensowi wszystkiego dookoła. C. Raczej rzadko. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-24, 12:06
|
|
C. Raczej rzadko. Kiedy ktoś chce mi sprawić niespodziankę, zazwyczaj: A. Jestem bardzo podekscytowany/-a. B. Cieszy mnie to. C. Jest mi po prostu miło. D. Wszystko mi jedno. E. Niespodzianka? Pewnie jakiś "niewypał". |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-24, 12:34
|
|
C. Jest mi po prostu miło. I zaraz chcę się odwdzięczyć. Kiedy tworzę i kończą mi się rezerwy pomysłów: A. Zmuszam się do intensywnego myślenia. Czasem skutkuje, czasem nie. B. Udaję się gdzieś (np. na spacer, czy w cyfrową podróż po Internecie), by zaczerpnąć inspiracji. C. Odkładam cały twór na bok, zajmuję się czymś innym do czasu, aż nie wpadnie mi do głowy jakiś dobry pomysł. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-24, 13:15
|
|
B. Udaję się gdzieś (np. na spacer, czy w cyfrową podróż po Internecie), by zaczerpnąć inspiracji. Brat kiedyś zgubił pendrive. Pomyślałem, że dobrze było by mieć zdolność, aby odnajdować w swoim otoczeniu obiekty, których kształt i wielkość znasz. Tak Omencrow otrzymała zaklęcie wykrywania obiektów, które mam zamiar wykorzystać w jednej scenie. Inspiracje można zaczerpnąć ze wszystkiego. Trzeba to tylko umieć dostrzec. Jak ocenisz swoje zdolności do działania na ostatnią chwilę/improwizacji? A. Nie znoszę tego. Nie idzie mi robienie czegoś w "biegu". B. Nie znoszę tego, ale jakoś daję sobie radę. C. Ujdzie, jednak nie jestem w tym dobry/-a. D. Ujdzie i nawet sobie radzę w takim działaniu. E. Lubię improwizować, jestem w tym niezły. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-24, 14:32
|
|
A. Nie znoszę tego. Nie idzie mi robienie czegoś w "biegu". Nienawidzę się śpieszyć. Wrażliwość na ból fizyczny? A. Wielka. B. Bywają chwile, że jestem wrażliwy/a, a bywają takie, że nie. C. Raczej wytrzymuję. D. Jestem prawie, że niewzruszony/a |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-24, 14:52
|
|
B. I tak, i tak. Zależy też co boli Czy nosisz krawat(np. odświętnie)? A. Tak B. Nie C. Czasami D. Zależny czy dobrze w nim wyglądam E. A co to jest? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-24, 15:56
|
|
C. Czasami Często masz inną opinię na jakiś temat niż pozostali? A. Tak. B. Różnie. Nie można mieć zawsze odmiennego zdania niż wszyscy inni. C. Raczej jestem zgodny, ale są wyjątki. D. Nie. Zdaję się na opinie moich autorytetów. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-24, 16:51
|
|
B. Różnie. Nie można mieć zawsze odmiennego zdania niż wszyscy inni. Słuchasz radia? A. Tak, prawie zawsze. B. Nie raz. C. Zależy, jakiego. D. Rzadko. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-24, 19:26
|
|
D. Rzadko. Masz obsesję na punkcie czystości? A. Nie, ja!? Skądże! Po prostu nie kurzu, piasku, włosów bla, bla, bla... B. Lubię czystość i porządek, ale bez przesady. C. Ja tam lubię nieporządek. D. Czystość? Uwielbiam brud! |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-24, 20:01
|
|
B. Lubię czystość i porządek, ale bez przesady. Życie bez wyzwań. A. Mogłoby takie być... B. Byłoby zbyt nudne... Czasami potrzebuję wyzwań. C. Życie bez wyzwań to nie życie. |
|
|
Przejdź do forum: |