Ankiety
|
|
Dodany dnia 2015-05-19, 21:23
|
|
D. Obmywam twarz i stosuję różne zabiegi, żeby przyspieszyć gojenie i wychodzę, jeśli muszę. W gimnazjum i liceum to była moja zmora. Na zimę zawsze jest z tym najgorzej. Obecnie nie narzekam. Jakie są twoje poranki? A. Zawsze w pośpiechu. B. Niezłe. C. Okropne. D. Ujdzie. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-19, 21:34
|
|
D. Ujdzie Ostatnio znowu niedobrze mi, jak wstaję... Ale myślę, że to znowu po prostu nawrót nerwicy. Przypuśćmy, że tłumaczysz komuś, dlaczego cię gdzieś nie było. Podajesz ogólny powód, oszczędzasz słów. Dana osoba próbuje wyciągnąć od ciebie szczegóły. Jak reagujesz? A. Nie stawiam oporu i tłumaczę się. B. Parę szczegółów wychodzi na jaw, ale nie wszystkie. C. Mówię, że wytłumaczę kiedy indziej, w nadziei, że nie będę musiał tego robić. D. Odpowiadam, że "nie chcę o tym mówić", tym samym nie tłumacząc się. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-19, 21:49
|
|
Jeżeli to takie ważne by nie mówić jak sugerujesz, to: D. Odpowiadam, że "nie chcę o tym mówić", tym samym nie tłumacząc się. Twój przyjaciel zaprasza cię na spotkanie. Jednak w ostatniej chwili odwołuje nie uzasadniając dlaczego. Jaka jest twoja reakcja? A. Jestem zawiedziony/-a. B. Jestem zaniepokojony/-a. C. Jestem wściekły/-a. D. Mówi się trudno. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-19, 21:59
|
|
D. Mówi się trudno. Albo właściwie: E. Nie ubolewam nad tym. Czy będąc dzieckiem miałeś więcej zapału do wszystkiego, do życia? A. Tak... B. Może trochę więcej. C. Nic się nie zmieniło. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-19, 22:06
|
|
D. Nie. Teraz jest na odwrót. Kiedyś marnowałem czas przy komputerze (uciekałem od rzeczywistości i zmarnowałem mnóstwo czasu) i starałem się nie wychylać. Teraz działam odwrotnie. Chcę coś osiągać, rozwijać się. Moje patrzenie na wielokrotnie zmieniało się w ciągu lat. Obecnie jestem najbardziej zdeterminowany jak dotąd. Gdy ktoś cię krytykuje: A. Przejmuję się tym. B. Biorę jego słowa pod uwagę. C. Staram się zignorować. D. Zbywam go. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-19, 22:23
|
|
B. Biorę jego słowa pod uwagę. (Jeśli to rzeczywiście krytyka) A jeśli pod tą krytyką czai się tak naprawdę chęć wytknięcia wad i pogrążenia, to: Kiedyś bym się tym przejęła, czyli A. Natomiast na dzień dzisiejszy ignoruję takie coś, czyli mniej więcej C. Mniej więcej, bo nie staram się, tylko to robię. Masz wstać o 6:00. Budzisz się pół godziny przed. Reakcja? A. Jestem zawiedziony tym, że właściwie sobie już nie pośpię i leżę. B. Staram się jak najszybciej zasnąć natenczas. C. Nie pamiętam, bowiem od razu powtórnie zasypiam. D. To nawet lepiej. Więcej czasu na przygotowanie się do wyjścia. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-20, 15:46
|
|
C. Nie pamiętam, bowiem od razu powtórnie zasypiam. Gdy przychodzisz rano pod klasę i widzisz znajomych czekających już na zajęcia: A. Witam się z wszystkimi mówiąc głośne "Cześć!" B. Witam się tylko z najbliższymi mi osobami i pozostałymi, jeśli to oni pierwsi mnie przywitają. C. Witam się tylko gdy inni to zrobią wobec mnie. D. Nie witam się z tymi złamasami. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-20, 17:11
|
|
Tak... czasem A. Witam się z wszystkimi mówiąc głośne "Cześć!" , żeby ludzie nie poznali po mnie fobii. W gimnazjum tylko tak się witałam, bałam się witać z kimkolwiek uściskiem ręki, bo myślałam, że nie będzie się chciał ze mną przywitać. Witałam się tak tylko wtedy, kiedy ktoś pierwszy wyciągnął rękę. Fobia przetrwała do teraz. Jednak najczęściej jest tak, jak w punkcie B. Witam się tylko z najbliższymi mi osobami i pozostałymi, jeśli to oni pierwsi mnie przywitają., bo tak naprawdę nie zależy mi, żeby się z wszystkimi witać. Jedynie z tymi, z którymi rozmawiam na co dzień w szkole. Zwątpienie... A. ... rzadko mnie dopada. B. ... dopada mnie sporadycznie. C. ... dopada mnie często. D. Tak, zwątpienie. Wątpię cały czas. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-20, 17:24
|
|
B. ... dopada mnie sporadycznie. Podejmując trudne decyzje i kiedy nam bardzo zależy, zawsze będą pojawiać się wątpliwości. Trzeba jednak czasami mimo wszelkich oporów wierzyć w siebie i słuszność swych działań. W szafie mam: A. Całą masę ciuchów, z czego większości nie mam okazji nosić. B. Masę ciuchów, z których noszę tylko te, które lubię. C. Ciuchów u mnie w sam raz. D. Większość to ubrania, których nosić nie cierpię. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-20, 17:58
|
|
Moment, zajrzę do szafy. . . . Dobrze, mogę stwierdzić, że B. Masę ciuchów, z których noszę tylko te, które lubię. A te, które noszę to 1/3 z tego, co mam. Co jednocześnie oznacza, że pora się wybrać na jakieś rozsądne zakupy i wywalić to, co niepotrzebne. Boisz się ciemności? A. Przestałem bać się dawno temu. B. Ciemność czasami wzbudza we mnie lęk. Czasami. C. Tak. Do teraz... |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-20, 18:48
|
|
A. Przestałem bać się dawno temu. Po za oczywistą kwestią: nic nie widzę i mogę się potknąć, wpaść na coś, nie widzę powodów, aby czegokolwiek się obawiać. Lubię spacery po lesie, a zimą jak wracam z zajęć zazwyczaj jest już ciemno. Mimo to wybieram się do lasu i idę uczęszczaną przeze mnie ścieżką. To doskonały trening odwagi i metoda poznania własnych słabości. Jak dotąd nic złego mi się nie przytrafiło, więc nie jest to znacznie bardziej niebezpieczne od typowego dziennego spaceru. Gdy ktoś wobec ciebie będzie złośliwy, odwdzięczysz mu się gdy natrafi się okazja? A. Zdecydowanie! Niech mnie popamięta! B. Pewnie! Wyrównamy rachunki. C. Może. Ale nie chcę prowadzić do eskalacji konfliktu. D. Raczej nie. Chyba że mocno załazi mi za skórę. E. Nie. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-20, 19:03
|
|
E. Nie. Nie zamierzam czynić tak, jak ten koś czyni i tym samym upodabniać się do niego. Ładuję telefon... A. ... ładowarką B. ... podczas pobytu przy komputerze, podłączając go kablem USB do komputera. C. ... obydwoma powyższymi sposobami. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-20, 19:31
|
|
A. ... ładowarką Raczej nie ładuję za pomocą komputera. Gdy nie możesz otworzyć słoik. A. Proszę o pomoc kogoś silniejszego. B. Stukam ręką w wieko i próbuję jeszcze raz. C. Podważam wieko nożykiem lub łyżką. D. Rozbijam słoik. E. Odpuszczam. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-20, 20:16
|
|
... Właśnie rysowałam koncept komiksu, który opierał się na otwieraniu słoika O.O Z tym bywa różnie. Czasem A. Proszę o pomoc kogoś silniejszego., czyli idę do taty, czasem C. Podważam wieko nożykiem lub łyżką. tudzież F. Nakładam na wieko ścierkę i próbuję odkręcić, co zwykle działa. Czy czasem zdarza ci się użyć zbyt dużo siły w jakieś działanie? A. Często. B. Bywa tak. C. Raczej nie. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-20, 20:26
|
|
B. Bywa tak. Często przechodząc przez pomieszczenie pełne ludzi, zdarza ci się nie obdarować spojrzeniem nikogo dookoła? (patrzysz w ścianę, przenikasz innych wzrokiem) A. Tak. B. Czasami, jak nie mam humoru. C. Nie. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-20, 20:56
|
|
A. Tak. Zwykle jestem zajęta myślami. Kiedy zamierzasz obciąć włosy: A. Idę do fryzjera B. Proszę kogoś z bliskich o obcięcie włosów C. Obcinam je samemu... |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-20, 22:18
|
|
B. Proszę kogoś z bliskich o obcięcie włosów Widzisz pokaz, który ci się nie podoba. Znajoma tobie osoba siedzi obok i wydaje się być bardzo zainteresowana pokazem. W końcu pyta się ciebie co sądzisz o przedstawieniu. Jaka jest twoja odpowiedź? A. Szczerze mówię, że mi się nie podoba. B. Daję upust swojemu zażenowaniu. C. Mówię, że był OK. D. Udaję, że mi się podobał. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-21, 17:44
|
|
A. Szczerze mówię, że mi się nie podoba. Co lubiłeś na WF-ie? A. Grać w piłkę nożną B. Grać w siatkówkę C. Grać w koszykówkę D. Biegać na krótki lub długi dystans E. Rzucać piłeczką palantową F. Intensywną gimnastykę/siłownię G. Ping-ponga H. Coś innego (Co?) |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-21, 18:36
|
|
B. Jaki masz ulubiony przedmiot: A. Fizyka B. W-F C. Matematyka D. J. angielski E. Inny |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-21, 18:42
|
|
A. Fizyka B. W-F D. J. angielski Gdy dopada mnie stres: A. Łatwo udaje mi sie go rozładować. B. Dokucza mi, ale prędzej czy później przechodzi. C. Nieraz męczy mnie przez długi czas. D. Żyję w stersie prawie cały czas. |
|
|
Przejdź do forum: |