Pytanie i odpowiedź
|
|
Dodany dnia 2015-10-14, 22:55
|
|
Opatruję się w ciepłą kurtkę lub długi szalik. Dwudziestego piątego października zapowiada się bardzo zimny dzień. Przed snem częściej myślisz o tym co było, czy to co dopiero będzie? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-15, 06:47
|
|
Tak pól na pól. Pomawiam |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-15, 15:09
|
|
Dokładnie, jak wyżej. Jak nazywa się pierwszy zespół, którego zacząłeś/aś słuchać i od kiedy go słuchasz? (piszę książkę) |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-15, 16:47
|
|
Zespół? EastWest RoRocker.Ale puerwsi-pierwsi byli Selena Gomez&The Scene. Zdarza sie nadal ze ich slucham Ulubiony odcinek TTG? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-16, 17:14
|
|
pierwszy Gdybys mogl/a miec jedyna rzecz na swiecie na to co by to bylo? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-17, 23:29
|
|
Odrobina ciszy i spokoju. Ty i wroga tobie osoba doznajecie tego samego nieszczęścia. Jak czujesz się z tego powodu i dlaczego? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-18, 00:52
|
|
Sądzę, że moje uczucia są dość egoistyczne, no ale cóż, w końcu jestem tylko człowiekiem. Jeśli jestem wrogo nastawiona do drugiej osoby, to nie ma co ukrywać, że czuję satysfakcję jeśli nie tylko ja mam problemy, znajduję się w nieprzyjemnej sytuacji ( o ile oczywiście nie jest to sytuacja kryzysowa np. choroba, wypadek). Dlaczego? Cóż, sądzę, że jest to najzwyklejsza ludzka reakcja, która choć nie jest pozytywna może dotyczyć każdego. Co drażni Cię w drugiej osobie? Edytowane przez Daph dnia 2015-10-18, 01:02 |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-18, 12:21
|
|
Mogłabym godzinami wypisywać. Jednak pisząc w skrócie - wszystko, co jest złe. To mnie drażni. A jeśli o szczegóły chodzi i takie nie do końca złe rzeczy - nie lubię nadmiernej ciekawości. Owszem, fajnie, jeżeli ktoś jest czegoś ciekawy, ale jeżeli uznam, że nie chcę się czymś z kimś dzielić z różnych osobistych powodów, a dana osoba idzie w zaparte, to nie ukrywam, że jest to dość irytujące. Tak miałam z moją starą przyjaciółką, która nigdy nie rozumiała, że kiedy mówię "Nieważne, nie chcę o tym rozmawiać", to znaczy, że nieważne i nie chcę o tym rozmawiać. A co uwielbiasz w drugiej osobie? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-18, 15:48
|
|
Myślę, że najbardziej szczerość, uczciwość. Drażnią mnie osoby, które udają miłe, a po chwili obgadują za plecami i powtarzają każde wypowiedziane przeze mnie słowo. Dlatego bardzo cenię rozmowy z osobami, które naprawdę są miłe, a nie udają w celu zdobycia nowych materiałów do plotek. Czy w Twoim bliskim otoczeniu znajdują się osoby, z którymi nie rozmawiasz, ponieważ nie możesz znaleźć wspólnego tematu do rozmowy? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-18, 18:41
|
|
Pewnie. Chociażby w klasie. Najgorsze jest to, że od dawna jest tak również ze starymi przyjaciółmi. Za to w Internecie jest zupełnie odwrotnie. Ponawiam |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-18, 18:47
|
|
Tak, istnieją takie osoby. Co robisz, gdy ktoś Cię wkurzy? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-18, 19:28
|
|
To zależy od sytuacji, ale generalnie opcje są dwie: A.Duszę w sobie złość. B.Wygraniam drugiej osobie co o niej myślę. Zazwyczaj wybieram opcję numer dwa, ale jak pisałam wcześniej wszystko zależy od tego jak wygląda sytuacja, w której się znajduję. Jakich sytuacji się obawiasz? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-21, 19:24
|
|
Ja się wszystkiego w jakimś stopniu boję... Najbardziej śmierci bliskich, jakichś problemów zdrowotnych (hipochondrykiem już się w sumie mogę nazwać), publicznych wystąpień, no i kompromitujących sytuacji, jak każdy. Posiadasz jakieś pamiątkowe blizny z dzieciństwa? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-22, 10:07
|
|
Kiedyś wsadziłem palec do starego aparatu fotograficznego. Ponoć krew tak tryskała, że w drodze do szpitala cały ręcznik, którym rodzice owinęli mi palec był czerwony. Do dziś mam bliznę w postaci guzka. Pierwsza myśl, gdy wstajesz rano i widzisz swoje odbicie w lustrze? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-22, 13:57
|
|
"Wyglądam lepiej, niż po przyjściu ze szkoły" Ponawiam. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-22, 22:33
|
|
"Znowu będę musiał się ogolić." Dlaczego w NBA grają prawie wyłącznie czarnoskórzy? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-25, 00:57
|
|
To jest bardzo dobre pytanie! Nie znam odpowiedzi. Chociaż... Obejmuje to kraje Ameryki Północnej, a jak wiadomo, mieszkają tam również czarnoskórzy. W dużej mierze. A odbiegając od tematu NBA, czarnoskórzy biją na głowę białych chociażby w biegach. Może to nadludzie? No dobrze, ale i tak ma się to w sumie nijak do pytania. Jak mówiłam, nie znam odpowiedzi. A może ty znasz odpowiedź? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-10-25, 10:45
|
|
Ponoć to dlatego, że biali nie potrafią skakać, ale przyglądając się zawodom lekkoatletycznym, wiem że to tylko takie powiedzenie. Myślisz, że nie ma wyraźnych granic między ludźmi normalnymi, ludźmi z problemami i ludźmi, którzy uważani są za szaleńców? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-11-11, 14:01
|
|
Na pierwszy rzut oka nigdy tego nie można dokładnie określić. Gdy postawią przed Tobą opisane 3 osoby, z wyglądu ich nie poznasz. Wyraźne granice dopiero widać po charakterze, choć "osoba normalna" to pojęcie bardzo względne. W jakim miejscu na świecie chciałbyś/chciałabyś mieszkać i dlaczego? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-11-11, 18:23
|
|
Właściwie, dla mnie nieistotne jest miejsce tylko ludzie, z którymi będę mieszkać... Bo przecież co mi po konkretnym miejscu, jeśli nie będę miała ochoty tam żyć... Ale w sumie Nowy Jork nie byłby zły Oddałbyś/Oddałabyś życie za osobę, na której Ci zależy? |
|
|
Przejdź do forum: |