Zobacz temat

Pytanie i odpowiedź
Stres tylko na matematyke i ludzi z którymi jestem w klasie. Na resztę w sumie sie cieszę.

Co sądzisz o cosplayu?
Myślałem, że wskażesz ten z pojawieniem się Guy'a i Thomasa.

Ah, słusznie. Skoncentrowałam się na całych fragmentach do piosenek.

Co sądzisz o cosplayu?

Już odpowiadałam na podobne pytanie bodajże.
Jest ciekawą formą rozrywki dla tych, którzy lubią bawić się w takie przebieranki Robin :) Sama wzięłabym w tym udział, gdybym miała jakiś dobry kostium. Właśnie - to ważne, by nie był byle jaki, inaczej cosplay wygląda beznadziejnie xD

Na ile czasu przed wyjściem do szkoły wstajesz?
Przeważnie godzinę.

Jesteś miłośnikiem zwierząt, nie lubisz ich czy może są Ci obojętne?
Obojętne.

Uważasz się za osobę bardziej impulsywną czy asertywną? Dlaczego?
66.media.tumblr.com/de904451f273a5ed765f3c0477f92de9/tumblr_mrqwojJ5x71r79t1go1_500.gif
Jestem "antonimem" impulsywności i raczej osobą uległą, aniżeli asertywną. Tłumaczyć wiele nie trzeba, w końcu unikam kłótni, wolę schodzić innym z drogi, nie lubię robić sobie wrogów i nie zawsze mam odwagę, by wygłosić swoje zdanie na jakiś temat.

Uważasz, że jeżeli ktoś odszedł, to znaczy, że nigdy nie był przyjacielem?
RavenLover napisał(a):
Jesteś miłośnikiem zwierząt, nie lubisz ich czy może są Ci obojętne?

Sulik napisał(a):
Obojętne.

Przepraszam, ale do gry włączył się mój fanatycki instynkt protekcyjny względem zwierząt. Rozumiem, że do ludzi, ale jak można być obojętnym w stosunku do nich?
img.turtlehurtled.com/sad-animals/sad-cute-animals-1.jpg
img.turtlehurtled.com/sad-animals/sad-cute-animals-4.jpg
s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/24/58/00/245800c0d2125d74c254507a79e4b035.jpg
www.ehdwalls.com/plog-content/images/1920x1080/animals/bird-owl-sad-eyes-owl-eyes-hd-free-animals-wallpapers.jpg
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/Giant_Panda_2.JPG
s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/86/39/8b/86398b6608d5c0f64fe85b3bf58659a2.jpg
s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/5a/6b/92/5a6b926724886db389631f09ce34a107.jpg
www.eveboo.com/wp-content/uploads/2013/04/sad-lion-hd-1080p-wallpapers-download.jpg
38.media.tumblr.com/7808c4b43e2ebe28787c8bf343dde332/tumblr_mpnfasYrkJ1qk422to1_400.gif
Zwinny napisał(a):

Przepraszam, ale do gry włączył się mój fanatycki instynkt protekcyjny względem zwierząt. Rozumiem, że do ludzi, ale jak można być obojętnym w stosunku do nich?

Twój "fanatycki instynkt protekcyjny względem zwierząt" jest godny pochwały. Jednak jaki jest cel twojej wypowiedzi? Przekonać mnie, że załączone zwierzątka są słodkie? Obawiam się, że zbyt dosłownie odebrałeś moją wypowiedź, ale tak to jest jak się odpowiada jednym słowem.

Uważasz, że jeżeli ktoś odszedł, to znaczy, że nigdy nie był przyjacielem?

To zależy co znaczy odszedł. Jeśli towarzyszył mi dla własnych korzyści, a potem jak dobra passa się skończyła, postanowił odejść, to trudno nazywać kogoś takiego przyjacielem.

Co widzisz w wyobraźni, gdy zamykasz oczy i słyszysz słowo "dom"?
66.media.tumblr.com/de904451f273a5ed765f3c0477f92de9/tumblr_mrqwojJ5x71r79t1go1_500.gif
Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, widzę "swój" kosmiczny dom na Voltarii. Jest noc. Niebo usłane mgławicami, gwiazdami, księżycami. Powiewa lekki wiatr, można rzec, że panuje coś w rodzaju jesieni, planeta jest w średniej odległości od Syriusza, zmierza ku apocentrum, czyli ku zimie. Spokojna okolica, po obu stronach sznur innych domów, mnóstwo ogrodów z ogromnymi jak drzewa kwiatami, w koronach których można chociażby... odpoczywać, spać. Gdzieś dalej rozległe łąki, pola niebieskiej trawy, pełno "pagórków", a właściwie - różnorakich barwnych kryształów wbitych w ziemię. A za nimi wielka metropolia, której teren z orbity jest kompleksem idealnych okręgów. Strzeliste budowle, hiperelektrownie (z wiadomych powodów jedne z najsilniejszych w galaktyce), teleportery... generalnie wszystko rodem z filmów sci-fi.

Śniłeś/aś kiedyś świadomie?
Znaczy, że mam świadomość nad snem i mogę kontrolować to, co się w nim dzieję? Chyba nie. A przynajmniej nie przypominam sobie.

Czego oczekujesz od osoby, którą nazwałbyś/-ałabyś swoim przyjacielem?
Akceptacji, wierności, zrozumienia.

Miejsce, w którym lubisz przebywać najbardziej?
Trudno powiedzieć. Z jednej strony być poza domem, z dala od zgiełku i tłumów, gdzieś, gdzie można dużo rozmyślać. Nie jest to jednak konkretne miejsce, bo zazwyczaj idę przed siebie. Chyba, że tym miejscem mogę nazywać moją wyobraźnię.

Z innego miejsca to mój pokój, kiedy nikogo w nim nie ma. Wtedy zazwyczaj czytam, ćwiczę, przeglądam coś na komputerze, uczę się języka, piszę itp.

Uważasz, że potrafisz słuchać innych ze zrozumieniem?
Nie wiem, ale się uczę :3.

Lubisz flety?

66.media.tumblr.com/b5fea9afcdef6889f7efbcb856806929/tumblr_pxezjfEfAI1qf5hjqo5_540.gif
Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art)
A jak myślisz? Bestia :P

Ponawiam pytanie.
Wolę brzoskwinki

static4.fjcdn.com/comments/Gt+using+kappa+outside+of+twitch+_11edacc56cb159b0f8616adc7524e4f7.png

Jakiego serialu, który oglądasz chciałbyś/chciałabyś być częścią?
oi61.tinypic.com/2u93g8z.jpg
oczywiście Młodych Tytanów.

jak sądzisz, czy stworzenie się związków w TTG rozwaliłoby, czy może rozwinęło fabułę kreskówki?
Hmmm. Jak by nie patrzeć obie odpowiedzi wydają mi się poprawne. Utworzenie związków miłosnych pomiędzy bohaterami na pewno bardzo wzbogaciłoby fabułę kreskówki i dało twórcom duże pole do popisu, lecz z drugiej strony Tytani, których znamy, i kochamy przestali by tak naprawdę istnieć (chociaż dla mnie są stracenia już od pierwszego odcinka TTG). Utworzenie paringów stworzyło by też kolejny pomost pomiędzy TTG a TT. Tak, więc jestem przeciwna jakimkolwiek parom w tym serialu.

Co sądzisz o nowych przepisach dotyczących sklepików szkolnych?
Na początku chciało mi się śmiać. I... W sumie nic się nie zmieniło - chce mi się śmiać dalej. Co mogę powiedzieć? To głupie - gimnazjaliści i tak będą robić tripy do lewiatana, czy innego sklepu. Generalnie wszystko mi jedno i tak w zasadzie mnie to nie obejmuje już, he he Bestia ;)

A ponawiam.
A ja nawet jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy - w mojej szkole i tak była zdrowa żywność, więc zabrali tylko ciastka i soki ale za to dodali fajne, nawet wegańskie jedzonko - mleka sojowe, daktyle, różne owsianki i takie tam. Fajna sprawa.

Z jaką fikcyjną postacią się utożsamiasz i dlaczego?
Myślę, że nie ma jednej osoby, z którą mogłabym się utożsamiać. Pod względem charakteru sądzę, że jestem podobna do Inoue Orihime (ale tej z mangi, nie anime). Też jestem osobą pokojowo nastawioną, nie znoszącą konfliktów. Cenię prawdziwą przyjaźń i osoby znajdujące się w moim otoczeniu. Dodatkowo tak jak Inoue miewam dziwne pomysły i zdarza mi się czasem odpłynąć myślami gdzieś w dal.Bestia ;)

Ciekawe pytanie. Ponawiam.
Edytowane przez Daph dnia 2015-09-26, 13:51
Jest kilku takich bohaterów, np.

Książę Zuko z Avatar the Last Airbender, Martin Eden z powieści Jacka Londona czy Rei Kon z anime Beyblade.

Najbardziej jednak utożsamiam się z Kai'em Hiwatari z Bakuuten Shoot Beyblade. Podobnie jak on dążę do perfekcji, lubię przebywać sam lub trzymać się na uboczu, a także jestem introwertywny. Warto wspomnieć tutaj o aroganckim podejściu do rzeczywistości, a także upodobaniu do szalików - najlepiej białych.

Utwór lub utwory, z którymi utożsamiasz pobyt w gimnazjum.
Przejdź do forum: