Zobacz temat

Pytanie i odpowiedź
O przeszłości i o tym co wydarzyło się dawno temu. Choć tak naprawdę trudno o tym nie myśleć, kiedy codziennie widzi się tego skutki...

Najlepszy film pełnometrażowy jaki wywarł na tobie wrażenie?
66.media.tumblr.com/de904451f273a5ed765f3c0477f92de9/tumblr_mrqwojJ5x71r79t1go1_500.gif
Najlepszy? Ciężko stwierdzić, nie jest to jeden jedyny film... Generalnie wrażenie wywierają na mnie filmy takie, jak saga Matrix czy Alien vs Predator... Wszystko, co ma związek ze sci-fi na mnie działa.

Czy pająki serio są takie straszne, za jakie je biorą ludzie?
To ma 8 nóg i oczu, co może być straszniejszego?

Tak naprawdę myślę, że strach przed pająkami jest taki sam jak przed wszystkim innym, co jest małe, gryzie i może być jadowite.

Masz już plany co robić po ukończeniu szkoły?
66.media.tumblr.com/de904451f273a5ed765f3c0477f92de9/tumblr_mrqwojJ5x71r79t1go1_500.gif
Nie i coś mi się zdaje, że nie będę ich mieć jeszcze przez dłuższy czas.
Studia związane z grafiką? Fajna sprawa. Ale nie jestem pewna tego, czy podołam. Stąd nie mam bliżej określonych planów.

Chciałbyś być kierownikiem jakiegoś zakładu czy może jednak zwykłym pracownikiem?
kierownik = prestiż + pieniądze

Sam nie wiem jednak przyjmować tak dużą odpowiedzialność i kierować innymi.

Uważasz, że dobre wychowanie jest ważne?
Oczywiście. Jeśli dobrze wychowa się dziecko, to istnieje w przyszłości o wiele większe prawdopodobieństwo, że nie popadnie w złe towarzystwo i nie popełni czynu, który będzie mu się śnił nocami, aniżeli, jeśli się tego dziecka nie wychowa. Na całe szczęście - nie będę musiała się mierzyć z tego typu wyzwaniami.

"Jaki ojciec, taki syn"?
Wpływ genów i przebywanie w otoczeniu rodzica jasno sprawi, że dziecko nabierze podobnych cech fizycznych i osobowych po rodzicielu. Różnicę powodują wydarzenia, które kształtują nas każdego z osobna.

Jestem dosyć podobny do ojca. Choć uważam go za bardziej towarzyską osobę niż jestem ja, trudno nie znaleźć podobieństw. On wymaga wiele od siebie i ja robię tak samo. On lubi od czasu do czasu wybrać się na spacer, aby rozmyślać w samotności i ja też tak robię. On potrafi radzić sobie w trudnych sytuacjach i ja też chcę tak umieć.

Najlepszy prezent jaki dostałeś/-aś w życiu?
Letnią kurtkę przeciwdeszczową moro, za którą co prawda odwdzięczyłam się, ale niedostatecznie... To z rzeczy materialnych...
Tak, to każdy z rysunków od użytkowników serwisu.

Co lubisz w forach internetowych?
Chyba nic.

Łatwiej się skupić w ciszy czy przy ulubionej muzyce?
Różnie bywa. Jednak muzyka pomaga mi o wiele szybciej rozprawić się z matmą. Więc... obstawiałabym muzykę.

Jak często orientujesz się, że masz słuchawki w uszach, a nie słuchasz muzyki?
Bardzo często. To chyba normalne, że podczas słuchania muzyki uciekamy myślami zupełnie gdzie indziej. W pełni słuchamy muzyki tylko wtedy, gdy to na niej skupiamy swe myśli - na jej brzemieniu, słowach itp.

Gdybyś miał/-a żyć w jednym z fikcyjnych światów, który byś wybrał/-a?
Bez dwóch zdań Voltarię, jeśli nie Tamaran.

Ponawiam.
Trudno wybrać. Jest wiele ciekawych fikcyjnych światów: Star Wars, Avatar: Legenda Korry, fantastyka Tolkiena, kraina z Pory na Przygodę itd.

Inne światy są z kolei uzależnione od tego jakie znaczenie będziemy w nim odgrywać: świat DC nie różni się znacząco o rzeczywistego, gdyby nie superbohaterowie i wysoka przestępczość.

Nie zaliczyłeś/-aś kiedykolwiek jakoś przedmiotu lub ważnego testu?
Nie zdarzyło się.

Czy upokorzenie rywala to dobra zemsta?
Upokorzenie może mieć poważne konsekwencje - kolejną zemstę. Są chyba lepsze sposoby by dać komuś nauczkę. Aczkolwiek widok upokorzonego rywala może dać ogromną, ale też niebezpieczną satysfakcję. Niebezpieczną, bo można nabrać ochoty, aby ponownie komuś w ten sposób wyrządzić krzywdę.

Często odwiedzają cię członkowie twojej rodziny/ wpadasz z wizytą do rodziny?
Bardzo rzadko obecnie.

Często budzisz się w nocy czy może śpisz jak kamień do rana?
Jeśli nie mam koszmarów (a od dłuższego czasu nie mam) to mam raczej twardy sen.

Co zrobisz, gdy szerszeń wleci do twojego pokoju?
Na pewno nie będę się szaleć ze strachu, bo go tym bardziej rozwścieczę. Zostawię otwarte okno i będę pilnować, żeby po jakimś czasie przez nie wyleciał. Wtedy zamknę i po sprawie.

Jak się czujesz, kiedy ktoś cię przy wszystkich chwali? (Np. w szkole lub rodzina w domu)
Staram się zachowywać naturalnie lub ignorować słowa tej osoby. Nie zależy mi na poklasku. To oczywiście przyjemne uczucie, gdy inni cię doceniają, jednak najważniejsze jest to, co ty sam myślisz o sobie a nie co myślą inni.

Puszczałeś/-aś kiedykolwiek latawce?
Tak, ale dawno temu. Za garażami jest rozległa łąka, gdzie lubiłam biegać z latawcem. W pierwszej klasie podstawówki wygrałam z kolegą konkurs na najładniejszy latawiec. Dobre czasy.

Czy tłumienie w sobie emocji jest na dłuższą metę dobre?
Przejdź do forum: