Pytanie i odpowiedź
|
|
Dodany dnia 2015-05-29, 18:11
|
|
O przeszłości i o tym co wydarzyło się dawno temu. Choć tak naprawdę trudno o tym nie myśleć, kiedy codziennie widzi się tego skutki... Najlepszy film pełnometrażowy jaki wywarł na tobie wrażenie? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-29, 18:43
|
|
Najlepszy? Ciężko stwierdzić, nie jest to jeden jedyny film... Generalnie wrażenie wywierają na mnie filmy takie, jak saga Matrix czy Alien vs Predator... Wszystko, co ma związek ze sci-fi na mnie działa. Czy pająki serio są takie straszne, za jakie je biorą ludzie? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-29, 19:10
|
|
To ma 8 nóg i oczu, co może być straszniejszego? Tak naprawdę myślę, że strach przed pająkami jest taki sam jak przed wszystkim innym, co jest małe, gryzie i może być jadowite. Masz już plany co robić po ukończeniu szkoły? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-29, 20:21
|
|
Nie i coś mi się zdaje, że nie będę ich mieć jeszcze przez dłuższy czas. Studia związane z grafiką? Fajna sprawa. Ale nie jestem pewna tego, czy podołam. Stąd nie mam bliżej określonych planów. Chciałbyś być kierownikiem jakiegoś zakładu czy może jednak zwykłym pracownikiem? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-29, 21:00
|
|
kierownik = prestiż + pieniądze Sam nie wiem jednak przyjmować tak dużą odpowiedzialność i kierować innymi. Uważasz, że dobre wychowanie jest ważne? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-29, 21:20
|
|
Oczywiście. Jeśli dobrze wychowa się dziecko, to istnieje w przyszłości o wiele większe prawdopodobieństwo, że nie popadnie w złe towarzystwo i nie popełni czynu, który będzie mu się śnił nocami, aniżeli, jeśli się tego dziecka nie wychowa. Na całe szczęście - nie będę musiała się mierzyć z tego typu wyzwaniami. "Jaki ojciec, taki syn"? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-29, 21:52
|
|
Wpływ genów i przebywanie w otoczeniu rodzica jasno sprawi, że dziecko nabierze podobnych cech fizycznych i osobowych po rodzicielu. Różnicę powodują wydarzenia, które kształtują nas każdego z osobna. Jestem dosyć podobny do ojca. Choć uważam go za bardziej towarzyską osobę niż jestem ja, trudno nie znaleźć podobieństw. On wymaga wiele od siebie i ja robię tak samo. On lubi od czasu do czasu wybrać się na spacer, aby rozmyślać w samotności i ja też tak robię. On potrafi radzić sobie w trudnych sytuacjach i ja też chcę tak umieć. Najlepszy prezent jaki dostałeś/-aś w życiu? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-29, 22:08
|
|
Letnią kurtkę przeciwdeszczową moro, za którą co prawda odwdzięczyłam się, ale niedostatecznie... To z rzeczy materialnych... Tak, to każdy z rysunków od użytkowników serwisu. Co lubisz w forach internetowych? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-29, 22:46
|
|
Chyba nic. Łatwiej się skupić w ciszy czy przy ulubionej muzyce? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-29, 22:55
|
|
Różnie bywa. Jednak muzyka pomaga mi o wiele szybciej rozprawić się z matmą. Więc... obstawiałabym muzykę. Jak często orientujesz się, że masz słuchawki w uszach, a nie słuchasz muzyki? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-31, 17:54
|
|
Bardzo często. To chyba normalne, że podczas słuchania muzyki uciekamy myślami zupełnie gdzie indziej. W pełni słuchamy muzyki tylko wtedy, gdy to na niej skupiamy swe myśli - na jej brzemieniu, słowach itp. Gdybyś miał/-a żyć w jednym z fikcyjnych światów, który byś wybrał/-a? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-31, 18:06
|
|
Bez dwóch zdań Voltarię, jeśli nie Tamaran. Ponawiam. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-31, 19:13
|
|
Trudno wybrać. Jest wiele ciekawych fikcyjnych światów: Star Wars, Avatar: Legenda Korry, fantastyka Tolkiena, kraina z Pory na Przygodę itd. Inne światy są z kolei uzależnione od tego jakie znaczenie będziemy w nim odgrywać: świat DC nie różni się znacząco o rzeczywistego, gdyby nie superbohaterowie i wysoka przestępczość. Nie zaliczyłeś/-aś kiedykolwiek jakoś przedmiotu lub ważnego testu? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-31, 22:29
|
|
Nie zdarzyło się. Czy upokorzenie rywala to dobra zemsta? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-06-01, 00:31
|
|
Upokorzenie może mieć poważne konsekwencje - kolejną zemstę. Są chyba lepsze sposoby by dać komuś nauczkę. Aczkolwiek widok upokorzonego rywala może dać ogromną, ale też niebezpieczną satysfakcję. Niebezpieczną, bo można nabrać ochoty, aby ponownie komuś w ten sposób wyrządzić krzywdę. Często odwiedzają cię członkowie twojej rodziny/ wpadasz z wizytą do rodziny? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-06-01, 06:20
|
|
Bardzo rzadko obecnie. Często budzisz się w nocy czy może śpisz jak kamień do rana? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-06-01, 10:52
|
|
Jeśli nie mam koszmarów (a od dłuższego czasu nie mam) to mam raczej twardy sen. Co zrobisz, gdy szerszeń wleci do twojego pokoju? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-06-01, 14:17
|
|
Na pewno nie będę się szaleć ze strachu, bo go tym bardziej rozwścieczę. Zostawię otwarte okno i będę pilnować, żeby po jakimś czasie przez nie wyleciał. Wtedy zamknę i po sprawie. Jak się czujesz, kiedy ktoś cię przy wszystkich chwali? (Np. w szkole lub rodzina w domu) |
|
|
|
Dodany dnia 2015-06-01, 21:59
|
|
Staram się zachowywać naturalnie lub ignorować słowa tej osoby. Nie zależy mi na poklasku. To oczywiście przyjemne uczucie, gdy inni cię doceniają, jednak najważniejsze jest to, co ty sam myślisz o sobie a nie co myślą inni. Puszczałeś/-aś kiedykolwiek latawce? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-06-01, 22:14
|
|
Tak, ale dawno temu. Za garażami jest rozległa łąka, gdzie lubiłam biegać z latawcem. W pierwszej klasie podstawówki wygrałam z kolegą konkurs na najładniejszy latawiec. Dobre czasy. Czy tłumienie w sobie emocji jest na dłuższą metę dobre? |
|
|
Przejdź do forum: |