Pytanie i odpowiedź
|
|
Dodany dnia 2015-05-27, 15:35
|
|
Kiedy rozmyślam w samotności lub słucham muzyki przez słuchawki. Śpisz przy otwartym oknie? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-27, 16:32
|
|
Nie, muszę zamknąć, bo marznę strasznie. Zwykle wietrzę przed spaniem. Jakbyś zareagował, gdyby ktoś zachowywał się wobec ciebie despotycznie? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-27, 19:00
|
|
Jestem raczej buntowniczy, więc... ignorancja/sprzeciw. Dlaczego lubisz lub nie lubisz chodzić do kina? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-27, 22:03
|
|
W sumie sama nie wiem... może to nie to, że nie lubię chodzić do kina. Chociaż tam ludzie śmiecą popcornem na prawo i lewo... Tylko zwyczajnie lepiej ogląda mi się filmy w zaciszu domu, miesiąc po premierze Do kina mogłabym iść, ale też szkoda kasy. Lubisz malować farbami? Bądź lubiłeś/aś? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-27, 22:16
|
|
Słabo dogadywałem się z farbami. Obecnie nie miałbym gdzie nimi malować za bardzo. Wolę ołówek. Zdarza ci się w głowie posługiwać innym językiem? (zamiast w głowie mówić po polsku to np. po niemiecku lub angielsku) |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-27, 22:29
|
|
Tak. A żeby było jeszcze ciekawej - nawet po voltariańsku Trudniej ci zasnąć czy wstać? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-28, 15:41
|
|
Zasnąć jest trudniej. Co myślisz o samotności? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-28, 16:18
|
|
Jest i przekleństwem i azylem. To znaczy... może nimi być. Przekleństwem z tego względu, jeżeli ktoś pragnie czyjejś bliskości, a z jakiegoś powodu nie może sobie na to pozwolić. Boi się, wstydzi... A może po prostu jest odtrącony? Powodów jest wiele. Azylem dla tych, którzy chcą chronić swoich sekretów, wolą dystans od wszystkiego. Niektórzy z nich boją się odrzucenia, nie lubią ryzykować w kontaktach międzyludzkich, bo odrzucenie równa się dla nich z poczuciem przegranej i/lub skutkuje większą depresją. Poniekąd samotność pomaga szlifować niezależność, poczucie własnej siły. Z biegiem czasu ktoś taki odzwyczaja się od potrzeby kontaktu. A więc, można rzec, że samotność nie musi być czymś negatywnym. Może to być nasz świadomy wybór. Co myślisz o ekstrawertykach? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-28, 17:48
|
|
Jestem introwertykiem, więc nie odnajduję się w towarzystwie ekstrawertyków. Lubią mówić, byle mówić i często chcą zwrócić na siebie uwagę, a im bardziej starasz się ich ignorować, tym zazwyczaj bardziej są uciążliwi. Nie można przecież ciągle schodzić im z drogi. Ogólnie nic przeciw innym nie mam, dopóki nie wchodzą mi w drogę. Jakie owoce lubisz najbardziej? Edytowane przez Sulik dnia 2015-05-28, 18:00 |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-28, 18:05
|
|
Teraz jem jabłka, ale nie są to moje ulubione owoce. Bardziej wolę pomarańcze, maliny, truskawki i borówki amerykańskie. Te ostatnie bardzo przypominają mi o niezapomnianych chwilach na działce z bratanicą Swoją drogą, uwielbiam koktajle owocowe, głównie z bananów z dodatkiem śmietany. No to... jakie warzywa lubisz najbardziej? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-28, 21:15
|
|
Hn, ziemniaki, marchewki, kapusta i buraki. Byłeś/-aś kiedykolwiek na jakimkolwiek koncercie? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-28, 21:31
|
|
Miałam iść na koncert Grupy Operacyjnej w parku w mojej dzielnicy, ale mnie zaciągnięto do Ikei ._. Tak, to nigdy nie miałam okazji... A ty? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-28, 21:41
|
|
Byłem parę razy na koncertach winobraniowych. Chyba Pectus, Combi i takie tam. Ogólnie nie ciągnie mnie specjalnie do tego. Narysowałeś/-aś coś ostatnio bardzo nietypowego? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-28, 21:48
|
|
Bardzo nietypowego? Raczej nie. Jesteś religijny/-a? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-28, 22:02
|
|
Bierzmowanie i komunię mam. Ale chyba mieć nie powinienem, skoro nie praktykuję. To hipokryzja lub fałsz. Mam to chyba tylko ze względu na tradycje - ślub kościelny, pogrzeb - czyli coś co na obecną chwilę raczej nie jest mi po drodze. Gdybyś miał/-a dołączyć do jakieś subkultury, jaka by to była? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-28, 22:12
|
|
Zostałabym blokersem \m/ Serio? Nie wiem. Prędzej mogłabym być metalówą... Jednak najlepiej jest mi w mojej własnej subkulturze Jak bardzo denerwuje cię podlizywanie się do kogoś? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-29, 15:03
|
|
Nie specjalnie. Każdy musi sobie jakoś radzić. Chyba, że takie podlizywanie się ma na mnie wpływ lub ten ktoś próbuje podlizać się mnie, wtedy jak najbardziej. Co myślisz o cosplayu? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-29, 15:47
|
|
Myślę, że to fajna zabawa. Sama wzięłabym w czymś takim udział, gdybym tylko miała dobry kostium. Chciał(a)byś zobaczyć Slade'a w TTG? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-29, 16:43
|
|
Obojętnie. Czy i czego tobie najbardziej brakuje? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-05-29, 17:02
|