[WAŻNE] Prace nad serwisem :)
|
|
Dodany dnia 2013-01-11, 20:16
|
|
yay! Już tęsknie za Kirą, więc nie mogę się doczekać xDD. A teraz czas odkryć, jaki miałam login na HM... |
|
|
|
Dodany dnia 2013-01-11, 20:19
|
|
Miałaś login na HM? To zajrzyj koniecznie do działu o Tytanach | |
|
|
Dodany dnia 2013-01-11, 20:21
|
|
zajrzę na pewno, jak go odkryję xDD
|
|
|
|
Dodany dnia 2013-01-11, 20:23
|
|
Na tej liście są zmiany tylko. Kalendarz i galeria zostają. Obydwie rzeczy dostaną też nowe wersje, ale to później. Połączony z 11.01.2013 21:22:48: Jak kogoś to interesuje - pierwszy screen z nowej apki. Jeszcze trochę i będziecie mogli ściągać Połączony z 13.01.2013 15:40:05: Będzie niestety opóźnienie w pracach, muszę rozwiązać problem z kodowaniem polskich znaków na serwisie, przez co premiera aplikacji zostaje przesunięta wstępnie gdzieś o tydzień. Co już działa: - logowanie, - newsy, - powiadomienia o notkach, Do zrobienia: - polskie znaki, - shoutbox, - prywatne wiadomości, - dopracowanie wyglądu. Połączony z 16.01.2013 20:16:00: Problem polskich znaków został już rozwiązany, tak więc w weekend ruszam ostro z dalszymi pracami. Mam też ciekawą propozycję, która ma na celu zachęcić was do przenoszenia swoich blogów na serwis - zamierzam przy kolejnych aktualizacjach aplikacji wprowadzić możliwość czytania notek umieszczonych na blogach znajdujących się na serwisie. Jak to by miało wyglądać, jeszcze Wam wytłumaczę, póki co planuję taką opcję . Połączony z 02.02.2013 20:21:26: WAŻNE: W ciągu tego tygodnia na serwis wrócą Titanimals, w wersji darmowej. Na razie bez większych zmian. Wszystkie Wasze zwierzaki będą nadal, więc nic nie straciliście. Z czasem będziemy myśleli o rozbudowie gry. Edytowane przez Silent dnia 2013-02-02, 20:21 |
|
|
|
Dodany dnia 2015-09-20, 18:21
|
|
Póki co nie ma na serwisie w planach większych działań, ale myślę, że można powoli wziąść się za ich zbieranie. W ostatnich latach mało w sumie było zmian, osobiście fakt mi nie przeszkadza. Wszystko jest dostępne w dogodnej formie, a i nowi użytkownicy których jest bardzo dużo, pewnie nie zdążyli się znudzić serwisem. W liście zadań możecie zobaczyć kilka nowych planów. Ja jednak apeluję do wszystkich aby napisać w niniejszym temacie w kilku punktach rzeczy, które chcielibyście zmienić. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-09-22, 08:07
|
|
mi się marzy aplikacja mobilna! | |
|
|
Dodany dnia 2016-06-28, 15:10
|
|
Ponieważ niedawno udało mi się rozwiązać odwieczny problem serwisu - archaiczne kodowanie znaków, prace ruszyły wreszcie do przodu. Plany na najbliższy czas nie są jeszcze sprecyzowane, ale możecie się spodziewać, że dziać będzie się dużo, bo w końcu da się wygodnie pracować. Temat aplikacji mobilnej na pewno powróci, najprawdopodobniej będzie ona dostępna tylko na telefony z androidem. Najbliższe prace będą się skupiać na przystosowaniu strony do urządzeń mobilnych i ogólnym poprawieniu wyglądu i wygody użytkowania. Ponieważ podczas prac błędów i przeoczeń nie da się uniknąć, bardzo proszę o zgłaszanie wszystkiego co zauważycie w tym temacie. Znacznie przyspieszy to pracę. Dzięki! |
|
|
|
Dodany dnia 2016-06-29, 16:46
|
|
Ja bym usunęła pole "Tlen". Tlen jako środek komunikacji już nie istnieje, program chyba działa, ale prawdopodobnie tylko do podłączania pod to innych jak np GG. Padł. Została tylko poczta, a przynajmniej do przeglądarkowego Tlenu już nie ma dostępu od któregoś maja.
"- (...) Uczymy się z tym żyć. Lecz jeśli to jest bohaterstwo, to dlaczego czuję się taka zbrukana? - Ponieważ jesteś tutaj. (...) Bohaterstwo jest czymś, czego gdzieś daleko dokonuje ktoś inny. W osobistym odczuciu jest tragedią." |
|
|
|
Dodany dnia 2016-06-29, 18:05
|
|
Ok, dzięki za informację. Połączony z 2016-06-29, 22:32:19: Edycja artykułów została zmieniona, po testujcie w wolnej chwili i napiszcie jeśli będą jakieś uwagi Edytowane przez Silent dnia 2016-06-29, 22:32 |
|
|
|
Dodany dnia 2016-06-30, 09:19
|
|
Kiedy oglądam wideo bądź odcinki to ucina mi z prawej strony. Nie mogę włączyć na cały ekran bo mi zwyczajnie uciekło ten przycisk. To chyba przez to, że główna część jest za wąska. |
|
|
|
Dodany dnia 2016-06-30, 10:27
|
|
Na razie zmiany bardzo mi się podobają. Górny panel lepiej wygląda. Mam ten sam problem z wideo do raven1206. Poza tym strona wydaje mi się jakby węższa na niekorzyść mojego użytkowania. Przycina avki i nicki userów na forum. Jakie zmiany jeszcze planujesz zrobić? Może przydałaby Ci się pomoc, skoro sam jesteś już "na fali"? |
|
|
|
Dodany dnia 2016-06-30, 17:14
|
|
Dział wideo, jeszcze nie został poprawiony. strona nie powinna być węższa. Jakie macie rozdzielczości ekranu?
|
|
|
|
Dodany dnia 2016-06-30, 17:34
|
|
Ale jest. Jestem wręcz o tym przekonany. Obecnie 1/3 strony na ekranie jest po prostu pusta. 1366x768.
|
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-01, 10:53
|
|
Mam identycznie co Sulik. Główna strona powinna być szersza. Chyba. | |
|
|
Dodany dnia 2016-07-01, 18:36
|
|
Dokładnie tak, również mam tą samą rozdzielczość i strona jest za wąska. Na głównej mi aż tak bardzo to nie przeszkadza, ale na forum już tak. Avatary i nicki przycina w zależności od powiększenia, a na komórce to już nic nie da się zrobić. Przydałby się większy odstęp od nagłówka po zalogowaniu bo znika komunikat i jest już on "przyklejony" do paska z blogami. Przy newsach często komentarze wypadają na dół, np. jeśli nazwa kategorii jest za długa. Informacje z artykułów kompletnie wywala, ale to raczej każdy zauważył. Połączony z 2016-07-01, 19:31:29: Screeny zaraz ci wyślę. Połączony z 2016-07-01, 19:32:02: Przy nowych wiadomościach nie wyświetlała się ikona prawidłowo. Nie wiem jak jest teraz. Edytowane przez Zwinny dnia 2016-07-01, 19:32 |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-02, 12:08
|
|
Dzięki za listę, przez weekend postaram się to wszystko poprawić, jeśli chodzi o szerokość strony, to nie zmieni się już, ale znikną całkiem boczne panele, więc cała treść się rozciągnie, a strony na których ucina treść dopiero będą przebudowywane. Także to są tylko chwilowe "pozostałości" po starym layoucie. Jeśli jeszcze coś znajdziecie podsyłajcie, screeny możecie też tu wstawiać. Połączony z 2016-07-02, 12:17:54: Ok, chwilowo też poszerzyłem stronę. Połączony z 2016-07-02, 14:33:29: Zaraz przebuduję widok wątków na forum. Połączony z 2016-07-02, 15:45:46: Dobra, na razie udało mi się wyczyścić trochę kodu i po zamieniać kontrolki. Jutro lub później zacznę przebudowywać całą strukturę. Edytowane przez Silent dnia 2016-07-02, 15:45 |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-04, 14:07
|
|
Silent - ważna rzecz. Nie działa dodawanie newsów i artykułów z panelu administratora. W sumie wszystkie przyciski odsyłają mnie od razu na stronę główną i nawet dostanie się do panelu to wyzwanie. Raz pójdzie, innym nie. To samo z edycją. Z poziomu przeglądarki Googlre Chrome. Na Firefoxie jest ok. Chciałem właśnie dodać artykuł i teraz to zauważyłem. BTW. Pasek pod forum też lekko wywala. Połączony z 2016-07-04, 14:36:59: W dziwny sposób edytor zapisuje szkice, zamiast aktualizować ciągle jeden i ten sam, system tworzy nowe. Stary edytor był mocno na plus, przy tym trudno mi się połapać :/ Połączony z 2016-07-04, 14:49:59: Nie zapisało mi też newsa po tym jak go opublikowałem. Połączony z 2016-07-04, 14:56:10: Dziwne też są entery, czasami same znikąd się pojawiają, a czasami cały tekst jest przyklejony. Jak znajdę jeszcze jakieś błędy to dam znać. Tak czy tak dodawanie artykułów to teraz męka. :/ Edytowane przez Zwinny dnia 2016-07-04, 14:56 |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-04, 16:20
|
|
Mi tylko przeszkadza opcja z ustawianiem obrazków, bo robią się dziury na pół tekstu. Polecam przerzucić się na starą, dobrą Operę, śmiga jak należy . Jak dla mnie nowy wygląd jest o wiele bardziej intuicyjny i wywalono połowę zbędnych rzeczy. Co do obrazków, to do ich ustawiania trzeba wklepać float: left; lub float: right; w ustawieniach zaawansowanych obrazka, by się poprawnie ustawiały. Silent obiecał zająć się przywróceniem tej opcji wieczorem. Edytowane przez For dnia 2016-07-04, 16:37 Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-04, 17:14
|
|
Obrazki to akurat nie problem, bo idą razem z wyjustowaniem tekstu - można je wyrównać do prawej, do lewej i do środka. Z Opery nie korzystam, pewnie nie jestem jedyny. Z Chrome się przyzwyczaiłem od jakiegoś czasu, ale póki trzeba wracam na Firefoxa. |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-04, 18:03
|
|
Zwinny napisał(a): Obrazki to akurat nie problem, bo idą razem z wyjustowaniem tekstu - można je wyrównać do prawej, do lewej i do środka. Można też je wyjustować jak normalny człowiek I jeszcze raz mi przestawisz artykuł do lewej, to cię trzepnę. Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
Przejdź do forum: |