Nightwatch - gra
|
|
Dodany dnia 2018-04-01, 00:14
|
|
Jak można się dowiedzieć z newsa wielkanocnego - zrobiliśmy grę, którą możecie pobrać tutaj: https://titansgo....1.0-pc.zip. Z tej okazji otwieramy nowy temat, w którym możecie omawiać to wiekopomne dzieło, zastanawiać się, po co i dlaczego ktoś nas zmusił do zrobienia tego czegoś lub wspólnie ustalać, po ile się zbieramy na mojego psychologa ![]() Jako że gra dopiero co została wypuszczona, proszę wszystkich o niespoilerowanie ![]() tralalalla *spoiler* . tu wstaw tekst spoilera *spoiler* Pozostaje mi tylko życzyć wam miłej gry i zapytać o wasze wrażenia, przemyślenia i teorie spiskowe. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Upadte: Jeśli wolicie grać na telefonie/tablecie, od teraz macie taką opcję: https://play.goog...tch.gamejk Edytowane przez For dnia 2018-07-20, 09:07 ![]() Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-01, 00:18
|
|
Jedna z lepszych gier przygodowych w jakie ostatnio grałem, świetna robota ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-01, 00:28
|
|
Nigdy wcześniej nie spotkałam podobnej gry. Fantastyczna oprawa muzyczna, która doskonale wprowadza w klimat gorących Włoch. Jej główny bohater to człowiek, którego w dzisiejszych czasach ze świecą szukać. Ocena: ∞/10 |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-02, 01:37
|
|
Mądry człowiek powiedział kiedyś, że wszystko co najlepsze to Dann Falkner. Nie sposób się z nim nie zgodzić. Ekipa Falkerinni Team podołała zadaniu i swoim debiutanckim projektem wyznaczyła zupełnie nowy trend gier XXI wieku. Trudno by taki fenomen ominął branżę gier komputerowych i proszę bardzo - wystarczył niecały dzień by produkcja osiągnęła globalny sukces. Do tej pory świat Nightwatch był tematyką zupełnie niewykorzystaną w świecie gier, ale Włosi z Falkerinni Studios, prowadzeni zapewne wonią włoskiego makaronu, dobrze wiedzieli w jakim kierunku podążać i jak w całości wykorzystać drzemiący w tej serii potencjał. Od samego początku zostajemy wrzuceni w wir zawiłej intrygi o specyficznym klimacie. Nie będę spoilerować fabuły. Dodam jedynie, że ta jest naprawdę wyjątkowa i każdy zasługuje na to by przeżyć ją na własnej klawiaturze. Od strony technicznej mamy do czynienia z jakością samą w sobie. Głosy postaci, reżyseria, scenariusz tworzą wyjątkową całość doprawioną szczyptą sosu do makaronu oraz niezapomnianą muzyką. Gameplay i modele postaci również jak najbardziej zaliczają się na plus. Śmiało mogę wystawić tej grze notę 10/10. Finałowy wybór wpływający na losy fabuły doprowadził mnie do wzruszenia. Telltale się chowa. |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-02, 07:04
|
|
Mądry człowiek powiedział kiedyś, że wszystko co najlepsze to Dann Falkner. Nie sposób się z nim nie zgodzić. Dokładnie! Poza tym, doskonały wstęp XD Ty to wiesz, jak sprawić, by czytelnik dostał Parkinsona ze śmiechu. Dziękuję ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-03, 13:24
|
|
Wow, to był coś. Powiem, że nie spodziewałam się takiego obrotu akcji. Przez cały czas fabuła trzymająca w napięciu i ten plot twis pod sam koniec - majestrzyk. Sceny walki to wisienka na torcie. Uwielbiam ten moment, gdy dziewczyny łączą swoje moce w jedną i pokonują finalnego bossa. Nie wiem, kto to animował, ale polać mu. Więcej nie spoileruję, ale ogólnie good job, tylko niech Reyze więcej nie śpiewa. |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-04, 01:32
|
|
Znalazłem taki artykuł:![]() (Powiększenie obrazka dostępne po kliknięciu) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-04, 15:26
|
|
Ze skąpanej w słońcu stolicy Włoch, Rzymu, przynoszę Wam najświeższe wiadomości dotyczące Falkerinni Team oraz ich planów na przyszłość. Sprawa sądowa Programiści, graficy, jak i pozostała część Falkerinni Team są wielkimi fanami pracy Danna Falknera, dlatego pozew sądowy mocno nimi wstrząsnął. Nalezy również sprostować informację zamieszczoną w artykule: wyrok nie zdążył zapaść, gdyż sprawę odwołano na wniosek samego poszkodowanego, a grupa złożyła znamienitemu łucznikowi propozycję współpracy. Szczegółów dotyczących umowy niestety nie znam; wiem natomiast z pewnego źródła, że rozmowy z pozostałymi osobami zostały zakończone sukcesem, a negocjacje z Melanie Liddell weszły w finalną fazę. Czy można liczyć na kontynuację? Początkowo gra traktowana była jako chwilowa odskocznia od głównego projektu, nad którym od jakiegoś czasu pracuje grupa Włochów, i nie planowano kontynuowania serii. Porównując jednak wyniki sprzedaży, rosnącą w zawrotnym tempie popularność (jeśli mi nie wierzycie, wrzućcie w Google hasło "Falkerinni Team" ![]() Co to za "główny projekt"? Szczegóły nie są na razie znane. Jedyne, co udało mi się dowiedzieć, to to, że historia będzie oparta na jednej z najgłośniejszych spraw kryminalnych, w jakiej Nightwatch brało udział. Data premiery nie jest również znana, wiadomo tylko, że będziemy musieli jeszcze trochę poczekać. ![]() Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-04, 17:25
|
|
Dziennikarz Zwinny: Proszę Panią, czy "główny projekt" będzie w jakikolwiek sposób powiązany z obecną częścią lub ewentualną kontynuacją przygód Dann'a Falknera? Czy należy raczej traktować go osobno? Zakładam z góry iż historia którą poznaliśmy działa się w osobnym uniwersum, wszak Nightwatch działają w Stanach Zjednoczonych, a nie w Rosji. Mogłaby Pani potwierdzić nasze domysły? Oraz jak sprawa 5 różnych zakończeń wpłynie na dalsze losy drużyny? Czy można się spodziewać przeskoku czasowego? Dla The Porthaven Journal, Dziennikarz Zwinny. |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-04, 17:34
|
|
Zwinny napisał(a): Czy "główny projekt" będzie w jakikolwiek sposób powiązany z obecną częścią lub ewentualną kontynuacją przygód Dann'a Falknera? Czy należy raczej traktować go osobno? Jedyne, co jest pewne w tym momencie, to występ NW i samego Danna w produkcji. Z moich danych wynika, że seria ma być kompletnie osobną, niepowiązaną z najnowszą grą historią, dziejącą się w oryginalnym uniwersum NW, jednak ta informacja nie jest jeszcze potwierdzona. Zakładam z góry iż historia którą poznaliśmy działa się w osobnym uniwersum, wszak Nightwatch działają w Stanach Zjednoczonych, a nie w Rosji. Mogłaby Pani potwierdzić nasze domysły? Na potrzeby obecnej serii Nightwatch przeniosło się ze Stanów do Rosji ze względu na brak etatów. Można to nazwać osobnym uniwersum. Oraz jak sprawa 5 różnych zakończeń wpłynie na dalsze losy drużyny? Czy można się spodziewać przeskoku czasowego? Falkerinni Team obecnie pracuje nad pierwszym zarysem scenariusza dalszych losów Nightwatch, więc nic konkretnego w tym momencie nie mogę powiedzieć. Ktoś ma jeszcze jakieś pytania? ![]() Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-05, 21:56
|
|
Kurczę, fajnie by było, gdyby nasza Straż Nocna stacjonowała w Rosji... Nightwatch: Obrońcy Sankt Petersburga! I w takich dresach z adidasa w słowiańskim przykucu :> |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-06, 16:56
|
|
DA ma kontrakt na reklamowanie jedynie bielizny Playboya więc niestety nie mógłby wystąpić w adresach Adidasa ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-06, 17:59
|
|
Wiedziałam, że marzenia się nie spełniają ;-; | |
|
|
Dodany dnia 2018-04-08, 02:00
|
|
SPOILER Urodziny Kiry: Wyczuwam nawiązanie do jednego z moich starych artów z Reyze jako Sailor Moon. [url] https://typowyslade.deviantart.com/art/Nightwatch-Sailor-Reyze-Typowy-Slade-Fanart-549262844[/url] ![]() Fajny easter egg. Dzięki za pamięć <3 ![]() Rzeczy fajen które tworze: https://www.insta...powyslade/ https://www.faceb...powyslade/ DeviantArt http://typowyslad...antart.com Soundcloud https://soundclou...ficial2015 |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-08, 08:48
|
|
TypowySlade napisał(a): SPOILER Urodziny Kiry: Wyczuwam nawiązanie do jednego z moich starych artów z Reyze jako Sailor Moon. [url] https://typowyslade.deviantart.com/art/Nightwatch-Sailor-Reyze-Typowy-Slade-Fanart-549262844[/url] ![]() Fajny easter egg. Dzięki za pamięć <3 Pamiętam, pamiętam <3 ![]() A swoją drogą: czy to aby nie przypadkiem lemoniada Dark Archera? Myślę, że warto byłoby wspomnieć o tym w przyszłej grze :- ) ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-09, 12:40
|
|
Haha, tyle cudownych, nowych pomysłów <3 Minął już tydzień, więc raczej możemy już się oficjalnie przyznać, że gra to żart prima aprilisowy ![]() ![]() PS O ile gra była żartem, tak pewne informacje zawarte w moich wcześniejszych wpisach są jak najbardziej prawdziwe ![]() ![]() ![]() Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-04-09, 17:37
|
|
Shit, a ja myślałem, że artykuł z The Porthaven Journal jest prawdziwy. | |
|
|
Dodany dnia 2018-05-03, 21:19
|
|
PS co do lemoniady Świętego Pielgrzyma to niestety ale DA nie jest z nią powiązany. Jest to kultowa włoska marka mająca swoje korzenie w Italy od dziesięcioleci. | |
|
|
Dodany dnia 2018-06-19, 22:22
|
|
To było całkiem kreatywne. Podobał mi się ten retarded humor i że potrafiłaś to wykonać z gotowych już wcześniej elementów. Gra miała cel humorystyczny i w moim przypadku udało ci się mnie rozbawić. Dzięki.
![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2018-06-20, 11:07
|
|
Cieszę się bardzo, że się podobalo ![]() ![]() ![]() Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
Przejdź do forum: |