Mini Nightwatch: The Game [by Zwinny]
|
|
Dodany dnia 2020-12-20, 15:37
|
|
Oficjalny wątek gry, ktory powstał aby nie zasypywać niepotrzebnie innego tematu na forum. Zainteresowanych odsyłam do ostatniego newsa: https://titansgo....dmore=1069 Poprzedni wątek: https://titansgo....owstart=60 W skrócie: Mini Nightwatch to gra tworzona przez Zwinnego, za pośrednictwem Dreams (PS4) która opowiada o przygodach NW, choć na początku skupimy się stricte na punkcie widzenia DA oraz Silenta. Fabuła gry będzie niekanoniczna więc możecie już zauważyć pierwsze graficzne zmiany w strojach bohaterów (poniekąd wynikające z przyjęcia konwencji chibi NW). Nie wszystko będzie też w 100% zgodne z komiksami (jak np. to, że Silent i DA posiadają bazę przed skomplementowaniem drużyny) aczkolwiek podobieństw i nawiązań będzie bardzo dużo. W tym temacie możecie śmiało zadawać wszelkie pytania na temat postępu prac. Z okazji otwarcia wątku na forum, udostępniam 2 minuty z rozgrywki. Szersze demo mam nadzieję, że ukaże się w następnych tygodniach. YouTube Video |
|
|
|
Dodany dnia 2020-12-20, 16:09
|
|
Zawsze wiem, kiedy się obudzić XD Genialna robota! I ten wejściowy salonik/korytarz jest super - zastanawiałam się jakiś czas temu, jak by ta baza wyglądała od środka. Takie wyobrażenie daje mi wiele do myślenia - jeśli kiedykolwiek zrobię jakiś mini komiks, to zainspiruję się twoją grą, jeśli chodzi o pomieszczenia/lokalizacje na zewnątrz. W szafkach szkolnych można by było coś przechowywać. Chociaż może niekoniecznie jakieś bardzo ważne artefakty od złoli (na to by się przydało jakieś bardziej ukryte miejsce w bazie, tak jak mają Tytani) - tak przy wejściu trochę niebezpiecznie z jednej strony xD Być może jakieś raporty, które przygotowują NW po misjach - tak jak te dokumenty, które pokazałeś na biurku. Takie archiwum w szkolnych szafkach xD I sama tablica - przyda się do opracowywania strategii. Jeszcze tylko może z dwie ławki szkolne przed nią xd Jeśli kiedyś planujesz i dotrzesz do momentu, gdzie będzie cała drużyna, to już widzę kogoś z NW przy tablicy planującego misję, a pozostałą czwórkę w ławkach po dwie osoby słuchających wykładu Kurczę, szkoła to było dobre miejsce na bazę. Zamiast "wracamy do bazy!" to "wracamy do Szkoły!". A jakiś dzieciak, który mógłby to usłyszeć: "przecież są wakacje...?" XD |
|
|
|
Dodany dnia 2020-12-28, 03:15
|
|
Dzięki Gwiazdeczko Sama baza z mojej strony była eksperymentalna ale planuję zrobić stały użytek z tablicy oraz półki niedaleko okien Co do szafek dobry pomysł ale nie wiem czy będzie wart męki xD Korzystaj śmiało z wyglądu Ogólnie to będzie się pojawiać coraz więcej rzeczy z biegiem czasu, dojdzie gadżetów i ciekawostek wraz z postaciami. To tylko początki jak na razie, bardziej pokaz budynku świeżo po remoncie Przy okazji wstawiam obrazek z gry: |
|
|
|
Dodany dnia 2020-12-28, 18:37
|
|
Jeżeli to rzeczywiście męka, to może faktycznie lepiej nie XD Powodzenia - nie mogę się doczekać Screenshot nadawałby się na oficjalną tapetę gry |
|
|
|
Dodany dnia 2021-01-14, 23:47
|
|
Fajnie to wygląda. Podoba mi się styl chibi, ogólny wygląd gry. No i nawiązanie do titansgo Chętnie też zobaczyłabym wnętrze bazy w rysunkach Gwiazdeczki -----------------------------------------------------------------------
|
|
|
|
Dodany dnia 2021-01-19, 14:03
|
|
Dzięki bardzo za opinię Na chwilę obecną brak postępów spowodowany mała ilością wolnego czasu, ale jak już będę mieć chwilę oddechu postaram się udostępnić znacznie więcej. |
|
|
|
Dodany dnia 2021-01-27, 00:14
|
|
Oj tam oj tam. Wygląda -cenzura-iście, zdecydowanie czekam na więcej . Dream wygląda całkiem spoko. Na Xbox One był swojego czasu Project Spark, do robienia własnych gier, ale nie dawał aż takich możliwości. Świetna robota w każdym razie
|
|
|
|
Dodany dnia 2021-02-06, 23:19
|
|
Dziękuję Silent cieszę się, że sie podoba. Być może w tym tygodniu powrócę do prac nad grą. | |
|
|
Dodany dnia 2021-07-26, 22:53
|
|
Hej, mały update. W temacie "Niekoniecznie normalne rzeczy z NW" możecie na bieżąco śledzić moje postępy w Dreams. Nic co traktowałem poważnie przez minione miesiące, bardziej coś w stylu - usiądę jak mam czas i chęć kreatywności. Muszę przyznać, że o ile nabrałem już wprawy, to jednak nadal ogromną trudność sprawia mi animacja jakichkolwiek rzeczy - a raczej zabiera to masakrycznie dużo czasu. Każdą klatkę kluczową trzeba animować własnoręcznie, a z poziomu pada nie jest to ani trochę wygodne. Tak samo jak pisanie na konsoli. Jest to trochę gra niewarta świeczki i bardzo mozolna. Dlatego zastanawiam się nad zmianą koncepcji. Zamiast miniNW, proponuję animowaNW czyli lekko animowane komiksy zrobione za pośrednictwem Dreams. Koncepcja - różna - od pojedynczych krótkich historyjek w stylu chibi, po może nawet pełnoprawne odsłony już w normalnym stylu z angielskimi renderowanymi głosami i dźwiękiem. Koniecznie dajcie znać co myślicie i czy jest dla kogo to tworzyć. Pozdrawiam *Nad nazwą można pomyśleć XD |
|
|
|
Dodany dnia 2021-07-26, 23:43
|
|
Szacun, że ty to wszystko padem zrobiłeś *spoiler* no w sumie mogłam się domyślić, wybacz moje niedoinformowanie xD *spoiler* A pomysł z animowanymi mini komiksami jest kapitalny - na mój odzew zawsze możesz liczyć. Najważniejsze, żeby tworzenie sprawiało ci radość Jeśli zdecydujesz się to zrobić, to już na starcie życzę powodzenia i dobrej zabawy |
|
|
Przejdź do forum: |