Nightwatch - gra
|
|
Dodany dnia 2018-07-10, 10:51
|
|
najlepsza zapłata ever (o, i obiadki od DA ) generalnie to nie wiem jak wy, jako twórcy nightwatch widzicie tę grę, ale ja na przykład, gdy pierwszy raz usłyszałam o tym projekcie, wyobrażałam to sobie jakoś tak: na początku mniej więcej poznajemy każdą z postaci, tak coby się z nimi oswoić i tak dalej, a potem skoro są superherosami i bronią swojego miasta to widziałam oczywiście okazję na bitkę, jakiś superłotr psujący szyki nw przez całą grę (teraz na tym miejscu widzę tylko tę wielką kulę włoskiego makaronu) i oczywiście lużniejsze momenty, w których widzimy relacje między bohaterami i świetny happyendzik, który w głowie siedzi mi jako lekka parodia odcinka Młodych Tytanów: "Pracownik Miesiąca", to znaczy, że kiedy Nightwatch walczą z Potworem, z łazienki wychodzi półprzytomny Dark Archer i zjada przeciwnika *koniec* no teraz pojechałam po bandzie Edytowane przez Kibo dnia 2018-07-10, 11:04 |
|
|
|
Dodany dnia 2018-07-10, 11:13
|
|
Kibo napisał(a): najlepsza zapłata ever (o, i obiadki od DA ) generalnie to nie wiem jak wy, jako twórcy nightwatch widzicie tę grę, ale ja na przykład, gdy pierwszy raz usłyszałam o tym projekcie, wyobrażałam to sobie jakoś tak: na początku mniej więcej poznajemy każdą z postaci, tak coby się z nimi oswoić i tak dalej, a potem skoro są superherosami i bronią swojego miasta to widziałam oczywiście okazję na bitkę, jakiś superłotr psujący szyki nw przez całą grę (teraz na tym miejscu widzę tylko tę wielką kulę włoskiego makaronu) i oczywiście lużniejsze momenty, w których widzimy relacje między bohaterami i świetny happyendzik, który w głowie siedzi mi jako lekka parodia odcinka Młodych Tytanów: "Pracownik Miesiąca", to znaczy, że kiedy Nightwatch walczą z Potworem, z łazienki wychodzi półprzytomny Dark Archer i zjada przeciwnika *koniec* no teraz pojechałam po bandzie Na razie trwają prace nad grą, która roboczo nosi tytuł Nightwatch: Genesis, więc można się, domyślić, czego będzie dotyczyć . Oprócz tego w planach jest kolejna gra, podobna do tego, co zrobiłam na prima aprilis (albo kontynuacja tamtej gry, jeszcze nie wiem, jak to zostanie rozwiązane). Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-07-10, 14:27
|
|
Forsaken napisał(a): Zatrudnijmy Kibo do naszego sztabu kreatywnego, zapłacimy w miłości i memach z NW . Jak wspominałam, jestem bardzo za Poza tym, mamy deficyt złoli, więc pomyślałam, że Kibo mogłaby wymyślić jakiegoś dodatkowego villaina wedle swojego uznania W sensie, kogoś jeszcze oprócz Potwora Spaghetti Oczywiście to propozycja, a nie przymus |
|
|
|
Dodany dnia 2018-07-10, 17:04
|
|
Forsaken napisał(a): Na razie trwają prace nad grą, która roboczo nosi tytuł Nightwatch: Genesis, więc można się, domyślić, czego będzie dotyczyć . Oprócz tego w planach jest kolejna gra, podobna do tego, co zrobiłam na prima aprilis (albo kontynuacja tamtej gry, jeszcze nie wiem, jak to zostanie rozwiązane). ou, faktycznie. tym lepiej! :3 obie gierki będą takimi visual nowelkami? Gwiazdeczka napisał(a): Jak wspominałam, jestem bardzo za Poza tym, mamy deficyt złoli, więc pomyślałam, że Kibo mogłaby wymyślić jakiegoś dodatkowego villaina wedle swojego uznania W sensie, kogoś jeszcze oprócz Potwora Spaghetti Oczywiście to propozycja, a nie przymus <3 Potwór Spaghetti to był jeden wielki żart, ale z pewnością byłby to główny antagonista dla DA jeśli coś wpadnie mi do głowy to dam znać |
|
|
|
Dodany dnia 2018-07-10, 18:47
|
|
Yup, obie gry to visual novelki (bo nie umiem jeszcze kodować w niczym innym)
Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-07-14, 20:07
|
|
akuku Edytowane przez Gwiazdeczka dnia 2018-07-14, 20:40 |
|
|
|
Dodany dnia 2018-07-14, 22:50
|
|
*tu wstaw spam serduszek*
|
|
|
Dodany dnia 2018-07-20, 09:06
|
|
Tadam, oto można zagrać w NW na urządzeniach z systemem Android https://play.goog...tch.gamejk (a ja idę poprawiać ewentualne błędy) UPDATE: Pojawiła się też aktualizacja, a w niej drobne poprawki (jak niewyświetlanie się grafiki w menu głównym czy niewidoczne wybory). No i mamy w końcu napisy końcowe z krwi i kości. Edytowane przez For dnia 2018-07-26, 15:07 Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-07-24, 01:27
|
|
Jest może w planach gra w stylu Pokemon Legends? Nie wiem ile pracy zajęłoby jej stworzenie ale taka mieszanka NW z Titanimals myślę że sprawdziłaby się świetnie a chyba w tych czasach są edytory i nie trzeba wszystkiego od podstaw stworzyć. |
|
|
|
Dodany dnia 2018-07-24, 08:51
|
|
Póki co skupiamy się na rozszerzaniu tego co wymyśliliśmy - do gry wpadnie kilka dodatkowych funkcji, poza samymi dialogami. Pomysł niezły, ale jeśli chodzi o edytory to niestety nie jest tak różowo. Pokemon Legends tworzyło trzech programistów i dwóch grafików i już do tej pory pracują nad tym kilka, jak nie kilkanaście lat, a używają przy tym kupę skradzionego materiału i jak sami piszą są doświadczeni w tej branży. Niestety taki projekt jest bardzo wątpliwy na nasze możliwości.
|
|
|
|
Dodany dnia 2018-07-30, 15:45
|
|
Jakby ktoś pytał, czy coś robimy. Robimy, ale nie z tą grą, co trzeba . Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-07-30, 17:04
|
|
Ten obrazek to bolączka. Myślałem, że są 2 Silenty i 2 Reyze proponuję jakiś filtr na tło For i literufki. Wooooow |
|
|
|
Dodany dnia 2018-07-30, 17:33
|
|
Bo to obrazek typu SLD... SL... SLADE... LD... LSD IMAGE, o Powinien powstać taki format pliku xd |
|
|
|
Dodany dnia 2018-09-12, 19:49
|
|
Zwinny, dostanę za to dożywocie? XD |
|
|
|
Dodany dnia 2018-09-12, 22:38
|
|
To co ma Shadow to bardziej maska czy kask? Bo na obrazku wygląda bardziej trójwymiarowo.
|
|
|
|
Dodany dnia 2018-09-13, 08:16
|
|
Sulik napisał(a): To co ma Shadow to bardziej maska czy kask? Bo na obrazku wygląda bardziej trójwymiarowo. Maska |
|
|
|
Dodany dnia 2019-11-12, 00:11
|
|
Wrzucam plakaty, jakby ktoś chciał v1 https://www.devia...-819985444 v2 https://www.devia...-819985915 i png Silent DA Kira Reyze Shadow wstawiłabym obrazki, ale nie idzie ich wyciągnąć ze strony xd |
|
|
|
Dodany dnia 2019-11-12, 11:35
|
|
Wyszło 11/10, cudo po prostu
|
|
|
Dodany dnia 2019-11-16, 16:32
|
|
Popieram, cudowne. I Silent zaslaniający połowę twarzy z nosem włącznie niczym nastolatki z Tumbrl XD Cudo x2 | |
|
|
Dodany dnia 2019-11-16, 21:39
|
|
Dzięki, cieszę się, że się wam podoba Rozwaliło mnie, jak ktoś tam przyrównał Silenta do Power Rangera - skąd mu się to podobieństwo wzięło - nie wiem XD | |
|
Przejdź do forum: |