S01E10 - Koriand'r
|
|
Dodany dnia 2018-12-13, 16:44
|
|
Powoli zbliżamy się do finału sezonu. Premiera 14.12 o godzinie 12.00 na platformie DC Universe. Proszę o oznaczanie spoilerów *spoiler* . Miłego seansu!
w ten sposób *spoiler* ![]() Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-12-14, 15:38
|
|
LINK DO ODCINKA: https://watchepis...__26408813 ![]() Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-12-14, 19:20
|
|
Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć zakończenie 10 odcinka i to jak ma się to do finału sezonu? | |
|
|
Dodany dnia 2018-12-14, 21:56
|
|
Ten odcinek bardzo mi się podobał ![]() *spoiler*
Wiedziałam, że Trygon przyjdzie na Ziemię w postaci człowieka xD Ale nie sądziłam, że matka Raven jest zła Podoba mi się statek Star. Tutaj ładnie to wszystko zrobili ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2018-12-15, 16:31
|
|
Wow, powiem szczerze, że nie spodziewałam się takiego obrotu. Bardzo dobry odcinek. *spoiler*
Kory w końcu odkrywa więcej ze swojej przeszłości. Trochę inaczej to sobie wyobrażałam, ale wyszło dobrze. Jak ja nie lubię takich nawiedzonych domów, czemu oni muszą to robić XD Podejrzewałam coś po 8 odc, że było za łatwo uwolnić Angelę. Nikt jej nie pilnował. To odważny ruch twórców - zrobienie z matki Raven tej złej, która brata się Trygonem. Zobaczymy jak to wyjdzie. Dick jako jedyny wszedł do domu, więc obstawiam, że zapowiedź następnego odcinka będzie wizją/sztuczną rzeczywistością jaką zafunduje mu Trygon. Oby ten wątek nie trwał przez cały odc, skoro to ma być koniec sezonu ![]() Jestem delikatnie zawiedziona sposobem sprowadzenia ojca Raven. Tak po prostu wyciągnęła go przez lustro. Brak żadnego przygotowania, żadnej specjalnej daty, miejsca cokolwiek. W dodatku bohaterka jeszcze nie kontroluje swoich mocy. Mam nadzieję, że to jakoś sprostują, bo wtedy będzie to dla mnie wielka klapa *spoiler* |
|
|
|
Dodany dnia 2018-12-15, 18:21
|
|
Zgadzam się z Misery co do *spoiler* Podsumowując: nie mogę się doczekać finału i drugiego sezonu <3
sprowadzenia Trygona. Spodziewałam się fajerwerków mniej więcej jak w kreskówce, ale i tak. Jestem ciekawa, dlaczego tylko Robin mógł wejść do środka i czy ma to związek z tym, że na początku sezonu śnił się Rachel po nocach. Obstawiam, że cała wątek Rob vs Batman to będzie Trygonowe mieszanie w głowie Graysonowi. *spoiler* ![]() Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-12-15, 19:32
|
|
Forsaken co do Dick'a *spoiler*
może faktycznie mógł przejść dzięki tej mentalnej więzi. Nie wpadłam na to ![]() ![]() Mam ogromny apetyt na ten ostatni odcinek, jednak obawiam się jednego - w jaki sposób Tytani pokonają Trygona. Do dyspozycji mamy Bestie, który potrafi się zamieniać tylko w jedno zwierzę - za dużo nie zrobi, szczegolnie przeciw magii. Robin - wytrenowany i w pełni sił, ale to nie jego liga, będzie raczej asystował. Raven - potężna, ale komplenie nie potrafi używać swoich mocy. Teoretycznie to ona powinna grać główne skrzypce w walce ze swoim ojcem, ale na ten moment tego nie widzę. Kory i Donna - najsilniejsze z całej drużyny, jednak czy one we 2 starczą, żeby pokonać wrzechpotężnego Trygona? Kory też nie ma dostępnu do całego wachlarzu swoich umiejętności. *spoiler* |
|
|
|
Dodany dnia 2018-12-15, 19:42
|
|
Podejrzewam, że właśnie na tym będzie opierał się cały drugi sezon - *spoiler* na walce Tytanów z Trysiem. Albo Rachel wepchnie go do lustra i po sprawie xD. Nie zapominaj też o Hawku, Dove i ew. Jasonie - chociaż oni też niewiele pomogą. *spoiler* Tak mi przyszło teraz do głowy - tak jak mówiła Misery, *spoiler*
wyciągnięcie Trysia przez lustro było trochę 'meh'. Może dziewczyna po prostu wyciągnęła tylko jakąś jego część na Ziemię, a resztę trzeba będzie uwolnić w jakiś bardziej epicki sposób, z odpowiednimi rytuałami itd.? Albo po prostu twórcom zabrakło czasu/budżetu na więcej fajerwerków. Plus spoko wiedzieć, że przewidywania co do mieszania w głowie Dicka przez Trygona się potwierdziły xD. *spoiler* Edytowane przez For dnia 2018-12-17, 11:25 ![]() Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
Przejdź do forum: |