S01E04 - Doom Patrol
|
|
Dodany dnia 2018-11-02, 09:05
|
|
Tradycyjnie już, spoilery proszę oznaczać w ten sposób *spoiler* i zapraszam do dyskusji!o dokładnie tak *spoiler* Odcinek w Stanach będzie miał swoją premierę o 11 naszego czasu, a w internecie pojawi się kilka godzin później. Edytowane przez For dnia 2018-11-02, 12:05 Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-11-02, 10:57
|
|
Dopiero co był 26, czuję się, jakby mnie zahibernowano do tego czasu xD | |
|
|
Dodany dnia 2018-11-02, 15:05
|
|
Jest już może jakiś link? | |
|
|
Dodany dnia 2018-11-02, 16:04
|
|
Na tym watchserieshd w dalszym ciągu nie ma, odświeżam co jakiś czas. Jak się pojawi, to wrzucę. For wrzucała Origins jakoś koło 16:30, więc pewnie odcinek pojawi się niedługo | |
|
|
Dodany dnia 2018-11-03, 02:52
|
|
Epizod właśnie trafił do sieci. Można go obejrzeć pod tym linkiem https://watchepis...e04_426816 Nie ręczę za wszystkie źródła bo jest ich dużo, ale sprawdziłem kilka i faktycznie działają. Niektóre wymagają wyłączenia adblocka. Zalecam ostrożność |
|
|
|
Dodany dnia 2018-11-03, 12:34
|
|
Odcinek miodzio, sporo dobrej akcji. *spoiler* Robotman powiem szczerze wygląda oki, podoba mi się design i głos. Negative Man jako kucharz i spoko ziomek to chyba najlepsze, co może być. Co do Elasti-Girl to spodziewałam się raczej, że zobaczymy jakąś jej zmianę rozmiaru, a nie to przerażające rozpływanie się do postaci Jabby ze Star Warsów ;-;. Nie wiem, jak z nią było w komiksach pod tym względem, ale tak czy siak, trochę się rozczarowałam, bo pewnie nieprędko ich zobaczymy ponownie. No i czułam niedosyt pod koniec, po tym jak Raven "zwariowała" - nagle akcja przenosi się przed posiadłość Doom Patrol i bez żadnej wcześniejszej rozmowy, bez niczego, członkowie zespołu stwierdzają, że BB powinien dołączyć do Tytanów. Co oczywiście samo w sobie jest super, ale mimo wszystko to się dzieje zbyt szybko. Tym bardziej, że sami Tytani nie są jeszcze zespołem, tylko grupką ludzi, która przypadkiem na siebie wpadła i pomyka sobie autkami po okolicy XD *spoiler* No i mam nadzieję, że wraz z przyszłymi epizodami wyjaśni się wiele niedomówień. |
|
|
|
Dodany dnia 2018-11-03, 14:11
|
|
Z trudem, ale w końcu udało nam się dokończyć. *spoiler* Ogółem odcinek wydaje mi się być taką jedną wielką zapowiedzią i próbą podbudowania hype'u przed premierą Doom Patrol - i to się akurat udało, bardzo chętnie obejrzę teraz cały serial. A teraz przepraszam, idę się cieszyć na przyszły odcinek, bo w końcu będzie Dick i Kory /o/.
Uwielbiam relację Gara i Rachel, ale serio, w końcu bardzo źle się dla niej skończy bieganie za każdą pierwszą osobą, którą spotka. Trochę mnie już zmęczyła formuła dzieje się coś złego > Rachel ucieka > spotyka kogoś i się go trzyma > znowu dzieje się coś złego > znowu ucieka. Ale odcinek się podobał, tak samo jak wyjaśnienie Gara, dlaczego tygrys itd. Podoba mi się też fakt, że Chief nie jest postacią do końca dobrą (tzn., chce dobrze, ale nie wychodzi), a wszyscy wokół niego o tym wiedzą, ale i tak się go trzymają. *spoiler* Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-11-03, 16:41
|
|
Ja mam nadzieję, że akcja w końcu zwolni jak już cała(albo większość) ekipy się zebrała i będzie jakieś skupienie się na osobach, ich relacjach a nie ciągłe chaotyczne bieganie. | |
|
|
Dodany dnia 2018-11-03, 17:55
|
|
Dokładnie. To już 4 odcinek, a co rusz pojawiają nowe postacie i jest motyw ucieczki. Powinni się skupić już porządnie na relacjach w następnym. Generalnie odcinek spoko, ale doktorkowi brakło charyzmy przez co wyszedł przerysowany. Chciałbym w końcu zobaczyć moce Star w całej okazałości. |
|
|
|
Dodany dnia 2018-11-03, 18:03
|
|
Nie ma to jak wstać o 7:00 , by przeczytać wspaniałą wiadomość o dostępnym odcinku. Cóż mogę powiedzieć? Zakochałam się w Loganie, śmieszą mnie jego teksty i postawa. Dobrze, że wie, kiedy pokazać pazurki - zależy mu na Rachel. Komiczne sceny po przemianie w człowieka jak się na szybko ubiera - zdecydowanie na plus, ale jak to ma wyglądać podczas walki? Zobaczymy. Nie wyobrażam sobie, że Kori i Dick w następnym odcinku będą się całować (to chyba nie spoiler, bo raczej każdy już widział zapowiedź). Wychodzi na to, że mają bardzo silne charaktery i poczucie zapewnienia bezpieczeństwa Raven, a jednoczeście, według kanonu, są kandydatami do stworzenia związku. I to właśnie w nich uwielbiam - tą nieprzewidywalność. Co do drużyny Doom Patrol, myślę, że pokazano ich z bardzo ciekawej perspektywy. Muszę zaznaczyć, że nie znam ich dobrze z komiksu. Jednak ta kreacja w serialu wydaje się być niezwykle tajemnicza (Rita), trochę też zabawna (scena z gotowaniem). Zatem - oby do piątku - miejmy nadzieję, że za tydzień takich problemów nie będzie. |
|
|
|
Dodany dnia 2018-11-03, 18:44
|
|
Komiczne sceny po przemianie w człowieka jak się na szybko ubiera - zdecydowanie na plus, ale jak to ma wyglądać podczas walki? Zobaczymy. No właśnie tez mnie to zastanawia XD To będzie twórcom ciężko ogarnąć. Jest opcja, że mógłby dostać jakiś ultra rozciągliwy kostium, który by mógł się dopasowywać do przybieranej formy. Plus wariacje komputerowe i jakoś by to było |
|
|
|
Dodany dnia 2018-11-03, 19:28
|
|
Ja jeszcze rozkminiam, jak to jest przed przemianą? Czy on się rozbiera? Nasz kochany BB z 2003 nie miał takich problemów i ten z filmów pełnometrażowych chyba też nie. Bardzo interesująca kwestia | |
|
|
Dodany dnia 2018-11-04, 09:44
|
|
Chodzą plotki, że BB też ma w późniejszych odcinkach dostać nowy strój (tak jak Rav i Star na zdjęciach, które kiedyś widzieliśmy), więc może będzie to jakaś super wyczesana w kosmos technologia, dzięki której nie będzie musiał się co chwilę rozbierać?
Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2018-11-19, 19:20
|
|
Najbardziej w tym odcinku spodobało mi się to, jak *spoiler*
Dick tłukł tego myśliwego na oczach jego małego synka. Zapytacie dlaczego? Otóż dlatego, że przypominało mi to scenę jednego z odcinków THE NEW BATMAN ADVENTURES, tego w którym Dick opowiadał Timowi, dlaczego przestał być Robinem i odszedł od Batmana. Otóż była to scena podobna do tej z serialu, w której to batman brutalnie przesłuchiwał podejrzanego na oczach jego synka. Nie wiem czy to był celowy zabieg twórców "Titans", czy też przypadek, ale być może Grayson zauważył w tym momencie że stało się to, czego chciał uniknąć, zaczął zachowywać się podobnie do Batamana. Zapadła mi też w pamięć scena, w której Rachel proponowała Robot Manowi, aby zatańczył taniec robota. Czy tylko ja zauważyłem podobieństwo to sceny z serialu "Młodzi Tytani", gdzie coś podobnego Bestia zaproponował Cyborgowi? *spoiler* |
|
|
Przejdź do forum: |