Gotham
|
|
Dodany dnia 2014-09-23, 15:18
|
|
![]() Zapraszam wszystkich zainteresowanych do dzielenia się opiniami na temat premiery serialu Gotham, która nastąpiła wczoraj. Proszę jednocześnie o ostrzeganie przed ewentualnymi spoilerami zawartymi w postach, tak aby inni użytkownicy również mogli w pełni roskoszowaćsię oglądaniem. Z mojej strony ogólna ocena. Mieliśmy sprawę badania morderstwa Wayne'ów, poznaliśmy także Jamesa i jego świetne poczucie sprawiedliwości, a w samym pierwszym odcinku zobaczyliśmy tak ważne postacie, którymi staną się Riddler, Penguin, Poison Ivy, Catwoman, Bruce czy też sam James. Nie zapominając o innych postaciach, charakterystycznych dla naszego detektywa. I jak dla mnie wszystko spisało się genialnie! Ogólnie serial rozpoczął się bardzo pozytywnie, ani przez chwilę nie miałem do czego się przyczepić, a muszę przyznać, że wywarł na mnie większe wrażenie niż choćby sam Arrow. Ciekaw jestem co dalej, jak dla mnie zasłużona dziesiąteczka, bo to właśnie jedna z takich premier, w których nie zmieniałbym nic. |
|
|
|
Dodany dnia 2014-12-14, 20:35
|
|
Dopiero zaczęłam oglądać, ale moje wrażenia po pierwszym odcinku są na tyle pozytywne, że śmiem być bliska pewności, że serial będzie mi się podobał do samego końca. ![]() ![]() ![]() "- (...) Uczymy się z tym żyć. Lecz jeśli to jest bohaterstwo, to dlaczego czuję się taka zbrukana? - Ponieważ jesteś tutaj. (...) Bohaterstwo jest czymś, czego gdzieś daleko dokonuje ktoś inny. W osobistym odczuciu jest tragedią." |
|
|
|
Dodany dnia 2014-12-14, 23:55
|
|
Serial faktycznie jest dobry, ale w mojej opinii jest tak: Arrow > Flash > Gotham ![]() I to się raczej nie zmieni. Arrow po prostu rządzi. No a Gotham rządzi Pingwin ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2014-12-15, 21:04
|
|
Nie wiem czy tylko mi Flash się nie podoba kompletnie, ale na to wygląda ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2015-01-21, 18:40
|
|
Jak ktoś oglądał to dobrze, jeśli nie, nadróbcie. Fakt faktem jest, że potwierdzono wykonanie 2 sezonu serialu - wystartuje on tradycyjnie jesienią na stacji FOX. To daje nam łącznie jak dotąd 44 odcinki ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2015-01-21, 19:47
|
|
Tyle dobra do oglądania. ![]() ![]() "- (...) Uczymy się z tym żyć. Lecz jeśli to jest bohaterstwo, to dlaczego czuję się taka zbrukana? - Ponieważ jesteś tutaj. (...) Bohaterstwo jest czymś, czego gdzieś daleko dokonuje ktoś inny. W osobistym odczuciu jest tragedią." |
|
|
|
Dodany dnia 2015-01-21, 19:51
|
|
Ogólnie tylko 11 odcinek był słaby, ale nie było tragicznie ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2015-01-22, 20:13
|
|
Zwinny - zaskoczę Cię, w ogólnych statystykach Gotham jest najgorzej oceniane z całej trójki seriali DC. Arrow oczywiście rządzi. I ja się z tymi statystykami akurat zgadzam ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2015-01-22, 20:33
|
|
Powiem, że się nie spodziewałem ![]() Gotham ma natomiast momenty dobre i te gorsze, ale mimo wszystko fabuła idzie do przodu, a postacie są konkretne. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-01-22, 22:05
|
|
Mi też się Flash najmniej podoba z tej trójki. xP Obczaiłam parę pierwszych odcinków i dalej nie chce mi się oglądać, nie zaciekawiło mnie jakoś.
All hail Trigon |
|
|
|
Dodany dnia 2015-01-22, 22:50
|
|
Gotham ma jeden poważny problem który większości widzów zawsze będzie zniechęcał. Jest serialem wymyślonym na siłę. Prawdziwy tytuł powinien brzmieć "Batman bez Batmana". Co z tego, że serial sam w sobie jest dobry, tego błędu nic nie naprawi raczej.
|
|
|
|
Dodany dnia 2015-01-22, 22:52
|
|
A Flash jak dla mnie może nie jest jakiś cudowny, ale razem z Arrow jest mega. Nie powinno się tych dwóch seriali oglądać oddzielnie, ani oceniać oddzielnie. Plus odcinki crossoverowe... nic dodać ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2015-01-24, 20:55
|
|
Dla mnie Arrow jest dobry , a nawet -cenzura-... bo tak jak Batman i Robin jest bez mocy , a daje rade. | |
|
|
Dodany dnia 2017-01-16, 14:10
|
|
Wróciłam do Gotham po dłuższej przerwie. Dobra, robi się coraz dziwniej. Barbara przestępcą? ![]() ![]() Edytowane przez RDNoita dnia 2017-01-16, 15:20 ![]() "- (...) Uczymy się z tym żyć. Lecz jeśli to jest bohaterstwo, to dlaczego czuję się taka zbrukana? - Ponieważ jesteś tutaj. (...) Bohaterstwo jest czymś, czego gdzieś daleko dokonuje ktoś inny. W osobistym odczuciu jest tragedią." |
|
|
|
Dodany dnia 2017-01-19, 16:16
|
|
A mi się Gotham średnio podoba. Flash dużo lepszy
|
|
|
|
Dodany dnia 2017-01-24, 19:46
|
|
Ja za to wole Gotham niż Flasha ale to rzecz gustu![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2017-01-26, 22:21
|
|
Zdania są podzielone ale ja też chyba wolę Gotham![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2017-06-11, 14:46
|
|
Oglądałam sobie ostatnio parę odcinków Gotham. Stwierdzam (mimo kilku dziwów, m. in. tym, o którym wspomniałam w poprzednim poście), że akcja z Galavanem jest fajnie zarysowana. ![]() ![]() "- (...) Uczymy się z tym żyć. Lecz jeśli to jest bohaterstwo, to dlaczego czuję się taka zbrukana? - Ponieważ jesteś tutaj. (...) Bohaterstwo jest czymś, czego gdzieś daleko dokonuje ktoś inny. W osobistym odczuciu jest tragedią." |
|
|
|
Dodany dnia 2017-09-21, 20:56
|
|
Mi Galavan jako postać się bardzo nie podobał. Tzn - był dobrym złolem, bo go nie lubię, nie przeczę, ale przeciągnęli go moim zdaniem za długo.
|
|
|
Przejdź do forum: |