[WAŻNE] Prace nad serwisem :)
|
|
Dodany dnia 2016-07-04, 18:08
|
|
Zwinny napisał(a): Silent - ważna rzecz. Nie działa dodawanie newsów i artykułów z panelu administratora. W sumie wszystkie przyciski odsyłają mnie od razu na stronę główną i nawet dostanie się do panelu to wyzwanie. Raz pójdzie, innym nie. To samo z edycją. Z poziomu przeglądarki Googlre Chrome. Na Firefoxie jest ok. Chciałem właśnie dodać artykuł i teraz to zauważyłem. Właśnie przetestowałem na Chromie - wszystko działa normalnie Połączony z 2016-07-04, 18:09:37: BTW od tej pory wszystkie newsy i artykuły mają być konsekwentnie justowane. Edytowane przez Silent dnia 2016-07-04, 18:09 |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-04, 18:37
|
|
Silent napisał(a): Właśnie przetestowałem na Chromie - wszystko działa normalnie Niestety problem nie zniknął. Nadal tak mam. Silent napisał(a): BTW od tej pory wszystkie newsy i artykuły mają być konsekwentnie justowane. Zawsze to robię Forsaken napisał(a): Zwinny napisał(a): Obrazki to akurat nie problem, bo idą razem z wyjustowaniem tekstu - można je wyrównać do prawej, do lewej i do środka. Można też je wyjustować jak normalny człowiek I jeszcze raz mi przestawisz artykuł do lewej, to cię trzepnę. Normalnie czyli wklepywać kod w ustawieniach zaawansowanych zamiast przyciskiem wybrać - wyrównanie z lewej/prawej? Nie przestawiałem ci artykułu, ostatnio tylko odstępy zwiększyłem w pionie i poziomie + poprawiłem entery. Może przez rozszerzenie strony coś się zmieniło, nie wiem. Edytowane przez Zwinny dnia 2016-07-04, 18:42 |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-04, 18:41
|
|
Zaktualizuj przeglądarkę i wyczyść dane przeglądanych stron i wszystko inne. Testowałem dokładnie, nie ma prawa się tak dziać, jeśli masz wszystko dobrze. Połączony z 2016-07-04, 18:42:17: Artykuły teraz będą się same justować, nawet jak ktoś zapomni - chyba, że celowo ustawi, żeby tak nie było. Edytowane przez Silent dnia 2016-07-04, 18:42 |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-04, 18:42
|
|
Elfie - Cały artykuł przerzuciło mi do lewej i musiałam to poprawiać. Normalnie oznacza wyrównanie do lewej i do prawej jednocześnie, nie do jednej z dwóch opcji . Taka magiczna opcja zaraz po wyrównaniu do środka.
Edytowane przez For dnia 2016-07-04, 18:44 Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-04, 18:43
|
|
Nie wiem co ci powiedzieć Połączony z 2016-07-04, 18:46:14: BTW Nie przemądrzaj się XD bo Ameryki żadnej nie odkrywasz Widzicie z kim pracuje Edytowane przez Zwinny dnia 2016-07-04, 18:46 |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-04, 18:46
|
|
Daj mi pięć minut, zaraz ci zrobię mini-poradnik, bo chyba nie do końca rozumiesz, o co mi chodzi. Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-04, 18:47
|
|
Człowieku rozumiem doskonale. Połączony z 2016-07-04, 18:50:57: Silent napisał(a): Zaktualizuj przeglądarkę i wyczyść dane przeglądanych stron i wszystko inne. Testowałem dokładnie, nie ma prawa się tak dziać, jeśli masz wszystko dobrze. Przeglądarka zaktualizowana do wersji 51.0.2704.106 m. Wyczyściłem wszystko, nadal nic Edytowane przez Zwinny dnia 2016-07-04, 18:50 |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-04, 18:55
|
|
Zrób dokładny opis krok po kroku i screeny. Nie mam pojęcia jak inaczej dojść do problemu.
|
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-04, 19:02
|
|
Klikam jak zawsze na ikonę z ustawieniami na górnym pasku żeby przejść do panelu administratora i strona się odświeża. Dopiero za którymś kliknięciem przechodzę do panelu i tam sytuacja się powtarza - nieważne czy wybiorę dodanie obrazka, newsów, artykułów, dział download , znowu przerzuca mnie na stronę główną. Jeśli dobrze pójdzie to w końcu przeniesie mnie za pierwszym razem i wtedy muszę liczyć na to, że uda się też np. z newsami. Ale to wiadomo, dziesiątki kliknięć i strata czasu. Z Firefoxem nie mam problemów żadnych, For pisała, że z Operą też nie. Na chwilę obecną nie mam problemu żeby wchodzić z FF no ale wiadomo, fajnie jakby na przyszłość nie było tego błędu. Screeny nie bardzo wiem czy jest sens wrzucać, pokażą tylko główną stronę i ewentualnie panel admina, jak mi się uda to włączę nagrywanie ekranu, ale mam też ograniczony transfer. Połączony z 2016-07-04, 19:13:26: Analogiczna sytuacja przy edycji newsów z poziomu strony głównej (symbol z ołówkiem). Edytowane przez Zwinny dnia 2016-07-04, 19:13 |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-05, 09:29
|
|
Zwinny napisał(a): Klikam jak zawsze na ikonę z ustawieniami na górnym pasku żeby przejść do panelu administratora i strona się odświeża. Dopiero za którymś kliknięciem przechodzę do panelu i tam sytuacja się powtarza - nieważne czy wybiorę dodanie obrazka, newsów, artykułów, dział download , znowu przerzuca mnie na stronę główną. Jeśli dobrze pójdzie to w końcu przeniesie mnie za pierwszym razem i wtedy muszę liczyć na to, że uda się też np. z newsami. Ale to wiadomo, dziesiątki kliknięć i strata czasu. Z Firefoxem nie mam problemów żadnych, For pisała, że z Operą też nie. Na chwilę obecną nie mam problemu żeby wchodzić z FF no ale wiadomo, fajnie jakby na przyszłość nie było tego błędu. Screeny nie bardzo wiem czy jest sens wrzucać, pokażą tylko główną stronę i ewentualnie panel admina, jak mi się uda to włączę nagrywanie ekranu, ale mam też ograniczony transfer. Połączony z 2016-07-04, 19:13:26: Analogiczna sytuacja przy edycji newsów z poziomu strony głównej (symbol z ołówkiem). Nie mam kompletnie pojęcia jak to odtworzyć. Ile bym nie próbował, nic takiego mi się nie dzieje. Na czym Ci się to zdarza? Telefon czy komputer? |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-05, 11:44
|
|
Komputer | |
|
|
Dodany dnia 2016-07-05, 13:53
|
|
U mnie pojawił się mały problem z edytorem artykułów. Jest ona tak jakby "zwężony ". Gdy przechodzę do Redakcja---> dodaj, artykuł, newsa ,czy obrazek to edytor wygląda tak: Próbowałem na Operze, Firefox'ie oraz IE. Na innym komputerze też się zwężał. Na tablecie z kolei jest w porządku edytor przystosowuje się do wielkości ekranu. FoReVer
|
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-05, 17:11
|
|
Dokładnie, warto zauważyć, że nie wiedzieć czemu pojawia się on też w shoutboxie. | |
|
|
Dodany dnia 2016-07-05, 18:50
|
|
Nie zauważyłem, że to osobna strona. Wieczorem lub jutro to poprawię. Połączony z 2016-07-11, 20:05:05: Po ciężkim weekendzie nad morzem potrzebuję kilka dni odpoczynku x.x. Wrócę do pracy nad serwisem niedługo, w międzyczasie możecie zrobić podsumowanie co jest nie tak w jednym miejscu, żeby łatwiej mi było się za to zabrać potem. Edytowane przez Silent dnia 2016-07-11, 20:05 |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-15, 13:42
|
|
Generalnie innych błędów nie widziałem, dam znać jak coś. Problem z Chrome nadal się utrzymuje dlatego pzreszedłem na FF. | |
|
|
Dodany dnia 2016-07-16, 16:32
|
|
Dział wideo, wstępnie poprawiony. W przyszłości zostanie całkiem przebudowany, ale jeszcze nie teraz. Dzisiaj spróbuję z tym dla redakcji powalczyć też. Połączony z 2016-07-16, 19:21:30: Ok edycja artykułów dla redakcji powinna już działać. Edytowane przez Silent dnia 2016-07-16, 19:21 |
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-17, 16:21
|
|
Oki, edytor wyświetla się u mnie już w porządku. Dzięki! Połączony z 2016-07-29, 11:26:31: Edytor artykułów działa już w porządku. Ale pojawił się teraz, mały problem z edytorem newsów. Wygląda on tak: Okienko jest takie jakby do pisania postów. Nie wyświetla się edytor. News da się napisać, ale nie da się wstawić obrazków , ani dopracować tekstu. Edytowane przez LaVrence dnia 2016-07-29, 11:26 FoReVer
|
|
|
|
Dodany dnia 2016-07-29, 13:42
|
|
Potwierdzam. I w dalszym ciąglu dublują się artykuły przy zapisywaniu zmian. Połączony z 2016-07-29, 13:48:01: Tego samego problemu nie ma przy newsach. Co do ikonki od wiadomości widać ją cały czas, ale nie wyświetla nowych powiadomień. Połączony z 2016-07-31, 18:32:49: Sytuacja sprzed kilku dni: LaVrence podesłał nowy artykuł, po wprowadzeniu poprawek (między innymi wstawieniem obrazków) jak zwykle zapisałem zmiany, przy czym zrobił się kolejny dubel. Sprawdzam ostatnią wersję, pozostałe usuwam (były 4 szkice tego samego artykułu - często zapisuję poprawki po tym jak zdarzyło mi się przez nieuwagę stracić niezapisane zmiany) i publikuję. System jako autora zapisał mnie. Zauważyłem po czasie i do artykułu wprowadziłem dopisek kto jest jego autorem. Podobna sytuacja kilka dni wcześniej miała miejsce z artykułem o Jinx (opublikowanym dwa razy) od Forsaken. Generalnie teraz edytor i sam system dodawania artykułów/newsów to istna katorga. Najgorzej jest z wstawianiem głupich obrazków nad którymi muszę się męczyć po kilkanaście minut. Poradziłem sobie dzięki tabelom, ale to i tak sporo niewygodnej roboty. Justowania nie da się wyłączyć bo tak czy tak obrazki teraz wyrównują się do lewej i prawej, jeśli nie to tworzą się dziwne odstępy, a kiedy chcę 2 obrazki wyrównać do środka, pojawiają się jeden pod drugim i dlatego muszę (ręcznie!) radzić sobie spacjami. Wiem, że dużo narzekania z mojej strony, ale stary edytor działał idealnie i nie było żadnego powodu żeby go zmienić. Teraz to po prostu nie to. W momencie gdy pisanie newsa zajmuje mi o wiele mniej czasu niż wstawienie do niego grafiki, coś już jest nie tak. Tak samo zauważyłem na Chromie w związku z problemami z dostaniem się do panela admina, że trzeba we wszystko kilknąć po dwa razy żeby przejść dalej zamiast zostać odesłanym na stronę główną. Połączony z 2016-07-31, 19:23:44: Kalendarz zamiast wydarzeń na "Jutro" wyświetla napis "Wczoraj". Dziś jest 31.07, wydarzenie jest ustawione na 01.08. Połączony z 2016-07-31, 19:58:03: Strona wyświetla się niepoprawnie w niektórych działach. Tzn. panel Aktualnie Online wyskakuje w górę, sklejając skórkę. Póki co widoczne to przy grach i w kalendarzu: Edytowane przez Zwinny dnia 2016-07-31, 19:58 |
|
|
|
Dodany dnia 2016-08-02, 20:08
|
|
Dzięki za zgłoszenia, uzbrojcie się narazie w cierpliwość, jak wrócę ze Szwecji postaram się tym zająć.
|
|
|
|
Dodany dnia 2016-08-04, 19:51
|
|
Dostaję szału dosłownie Problemy z publikacją również na Firefoxie. Zdążyłem skończyć szczegółowy news na temat Batman: Telltale Series, kliknąłem zapisz po czym zostałem przeniesiony na stronę główną. Oczywiście po newsie nie ma śladu. Cofię, a raczej próbuję cofnąć stronę do poprzedniej - na nic. Ciągle byłem zalogowany w razie czego. Z mojej strony ogromny *FACEPALM* czego wynikiem jest news w pigułce. Poddaję się. W tych dniach mnóstwo mojej pracy idzie po prostu na marne. |
|
|
Przejdź do forum: |