Kim jest/mógłby być Czerwony X?
|
|
Dodany dnia 2015-08-21, 13:01
|
|
Odkąd pod kostiumem Czerwonego X-a nie kryje się Robin wiele fanów próbuje się dowiedzieć kiem on jest. Chciałabym, aby tu powstała dyskusja jak i teorie na ten temat. | |
|
|
Dodany dnia 2015-08-21, 15:27
|
|
Nwm czy ma to jakiś sens, ale ja myślę, że pod kostiumem mógłby się kryć Jakson (czy jak to się tam piszę ) Tood. Ale to tylko domysły i nawet mało prawdopodobne, bo Jakson był młodszy ( był 2 Robinem) od Dicka. Myśl o tym że to Jakson może być Red-X nasuneła mi się podczas wspólnej walki Robina i X ( gdy walczyli ze złym doktorem) Robin powiedział wtedy - Myślałem że nie lubisz zgrywać bohatera A X na to - Ale to nie znaczy że nie potrafię Może to nie ma sensu ale to moje zdanie życzę innym powodzenia Nie ma rzeczy małych i dużych wszystko jest tylko względne
|
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-21, 18:20
|
|
Jason Todd pasowałby charakterem pewnie, ale nie wiekiem. Nie był też 2 tylko 3 Robinem. Drugim był Tim Drake. //update: mój błąd, jednak był drugi |
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-21, 20:56
|
|
Tak myślałam że Jason a nie Jakson
Nie ma rzeczy małych i dużych wszystko jest tylko względne
|
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-21, 23:12
|
|
Luzik, wiedzieliśmy o kogo chodzi ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-23, 22:10
|
|
Wiele osób podaje Jasona jako X - a, dzięki odcinkowi New Teen Titans. Na początku uznawałam tą teorię, poza tym powtarzanie w kółko 'Młody' itd. mogło być po prostu fortelem - Tytani poszukując prawdziwej tożsamości złodzieja nie uwzględniliby młodszego od Dicka Todda. Zgadza się również sposób walki - i Robin, i X mają podobny. Złodziej podrywał Kori - a w Red Hood and the Outlaws było lekko pokazane jakieś uczucie między Jasonem a Starfire. Nie wiem jednak, jak pokrywa się czas i czy komiksy nie są o wiele młodsze od kreskówki - na tyle, żeby ten wątek się pokrywał. Niestety, tożsamość złodzieja pozostanie dla nas tajemnicą i możemy snuć jedynie domysły ![]() A co do wymysłów w 100 % fanowskich - np. u mnie na blogu X jest klonem Jasona Todda, wykonanym po jego śmierci, aby zniszczyć Batmana. Ale to tylko moja lekko porąbana wyobraźnia ![]() Nie mogę się doczekać zdania innych. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-24, 09:38
|
|
Caxi napisał(a): Wiele osób podaje Jasona jako X - a, dzięki odcinkowi New Teen Titans. Na początku uznawałam tą teorię, poza tym powtarzanie w kółko 'Młody' itd. mogło być po prostu fortelem - Tytani poszukując prawdziwej tożsamości złodzieja nie uwzględniliby młodszego od Dicka Todda. Zgadza się również sposób walki - i Robin, i X mają podobny. Złodziej podrywał Kori - a w Red Hood and the Outlaws było lekko pokazane jakieś uczucie między Jasonem a Starfire. Nie wiem jednak, jak pokrywa się czas i czy komiksy nie są o wiele młodsze od kreskówki - na tyle, żeby ten wątek się pokrywał. Niestety, tożsamość złodzieja pozostanie dla nas tajemnicą i możemy snuć jedynie domysły ![]() A co do wymysłów w 100 % fanowskich - np. u mnie na blogu X jest klonem Jasona Todda, wykonanym po jego śmierci, aby zniszczyć Batmana. Ale to tylko moja lekko porąbana wyobraźnia ![]() Nie mogę się doczekać zdania innych. Żadna teoria nie jest porąbana każdy ma prawo wyrazić swoją opinię . Nie ma rzeczy małych i dużych wszystko jest tylko względne
|
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-24, 11:42
|
|
Czerwony X to postać wymyślona na potrzeby serialu, więc raczej trudno się go doszukać gdzieś w komiksach. Red Hood and The Outlaws to seria z nowego uniwersum DC, która ma bardzo mało wspólnego z korzeniami prawdziwych Tytanów (wzorzec kreskówki to seria komiksowa z 1980 roku). Myślę, że nie ma co dokładnie patrzeć na daty, wiek bohaterów i osobiście potraktowałbym to luźnie. Sam Red X wydaje się starszy od Robina co wykluczałoby automatycznie Jasona Todda, ale twórcy w New Teen Titans już nam dali małą wskazówkę ![]() Więc tak, ta postać może być Jasonem mimo iż nie zgadza się to zupełnie z ideą uniwersum. Młodzi Tytani to także kreskówka która dzieje się w swoim własnym świecie (a nie jak Justice League. Batmany czy Young Justice) więc jest na to szansa, a dalej to zależy już od naszych rozważań ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-24, 21:29
|
|
Moja teoria jest taka ,że jest nim Goth Boy (bo tak)http://images2.fa...00-579.jpg | |
|
|
Dodany dnia 2015-08-25, 15:49
|
|
może Jason Todd rzucił postać czerwonego kaptura i stał się czerwonym x'em?![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-25, 15:50
|
|
może Jason Todd rzucił postać czerwonego kaptura i stał się czerwonym x'em? | |
|
|
Dodany dnia 2015-09-12, 16:42
|
|
Czytałam gdzieś na wikipedii że gdy kończono serię oryginalną o TT, to był planowany odcinek w którym miało się wyjaśnić kim jest Red X, miało to być związane również z Batmanem :V. Niestety został anulowany, ale możecie poszukać na necie info, zaplanowany tytuł brzmiał "Red and Black".
![]() |
|
|
Przejdź do forum: |