Zobacz temat

Pytanie i odpowiedź
I tu mi trudno odpowiedzieć, kim bardziej, bo... czuję, że jestem uczuciowcem i myślę, że jestem myślicielem w takim samym stopniu.
Niosą mnie emocje i zarazem wpadam w głęboką zadumę, tracąc rachubę czasu.

Gdybyś był/a superbohaterem/superbohaterką, ukrywał(a)byś swoją drugą tożsamość czy może jednak nie krył(a)byś się z tym, kim naprawdę jesteś?
Ukryta tożsamość to fikcja. Jeśli ktoś będzie bardzo chciał, to prędzej czy później odkryje naszą prawdziwą tożsamość.

Jak już raz ktoś to zrobi to taka informacja nie zniknie tak po prostu. W szczególności przy tak szerokich mediach i stosowania różnych nośników cyfrowych czy internetu (Bane, Ras al Ghul, Szalony Kapelusznik odkryli tożsamość Batmana a mimo to nie wyszło to do mediów itp.)

Do tego wystarczy, że ktoś raz rzuci na nas podejrzenia i już w oczach ludzi będziemy "wiecznie podejrzani", nawet jeśli nam się nic nie udowodni. A to może pokrzyżować nasze działania i sprawić, że znowu będziemy na celowniku.

Tym samym, aby być superbohaterem prawdopodobnie będzie trzeba się wyprzeć rodziny, znajomych i sprawić, żeby nasze "ego bez maski" nie odgrywało żadnej znaczącej roli.

Strzelałeś/-aś kiedykolwiek z procy i w co byś chciał/-a postrzelać gdybyś teraz mógł/mogła?
66.media.tumblr.com/de904451f273a5ed765f3c0477f92de9/tumblr_mrqwojJ5x71r79t1go1_500.gif
Z takiej... jakby to dobrze ująć - "prawdziwej" nie. Jednak, gdybym mogła, to postrzelałabym w hejterów i marudy sieci ogólnoświatowej Internet, ku uciesze wszystkich ogarniętych Robin :)

Często improwizujesz?
Wolę być dobrze zorganizowany niż improwizować, ale robię równie często to, jak i to. W końcu nie można być z góry przygotowanym na wszystko, więc nawet jeśli się tego nie lubi, trzeba umieć sobie radzić "w biegu".

Najlepszy dzień w twoim życiu?
66.media.tumblr.com/de904451f273a5ed765f3c0477f92de9/tumblr_mrqwojJ5x71r79t1go1_500.gif
Już raczej nie nadejdzie.
Jednak za najlepszy dzień, a raczej dni, mogę uznać te, kiedy tata pokonał zawał.

Co sądzisz o próżności?
Nie znoszę próżniactwa. Z resztą, kto lubi snobów i próżniaków?

Jeśli mógłbyś/mogłabyś nazwać na nowo jakiś kolor, który z byłby to kolor i jakbyś go nazwał/-a?
Chciałam kiedyś zadać trochę podobne pytanie, z tym, że nie dałoby się na nie odpowiedzieć, bo nie da się wymyślić nowego koloru, choćbyśmy nie wiem, jak się wysilali. Nie chodzi mi tu o odcienie np. ciemny akwamaryn, czy jasna fuksja, tylko konkrety - czerwony, żółty etc.

A co do twojego pytania... no, też trudno odpowiedzieć. Mogłabym nazwać żółty słonecznym lub czerwony krwistym, ale jeśli miałabym wymyślić nazwę własną, to nie potrafię.

Mógłbyś/mogłabyś żyć w świecie, w którym za dnia kolor nieba byłby inny, niż nasz błękitny? Np. wiecznie czerwone lub zielone itd.
Czemu nie?

Zdarza ci się kłaść i rozmyślać na podłodze zamiast na łóżku/w fotelu?
Nawet bardzo często Robin :)

Jak widzisz swoje życie za kilka lat?
Czarno Robin :) *badumtss*

Nie widzę swojego życia za kilka lat, naprawdę. Nie jestem w stanie stwierdzić, jak się wszystko potoczy, ale nie poradzę sobie i o tym jestem już przeświadczona.

Jak opisał(a)byś się w trzech słowach?
Jestem buntownikiem.:smirk:

Ulubiona kwestia z TT?
Dialog Cyborga i Gwiazdki w odcinku Troq

Jakie pytanie zadajesz sobie najczęściej?
Co teraz [powinieneś zrobić] Sulik? Albo: Co ty wyprawiasz Sulik? Ewentualnie: Co ty najlepszego zrobiłeś Sulik?

Tak... Mówię do siebie w myślach w drugiej osobie, hn.

Już kiedyś zadawałem podobne pytanie. Gdybyś mógł/mogła opisać najbliższą tobie osobę za pomocą 3 utworów muzycznych, jakie byłyby to utwory?
Edytowane przez Sulik dnia 2015-08-24, 07:06
EXO - Overdose https://www.youtu...I0DGvqKZTI
Meg & Dia - Monster (DotEXE Dubstep Remix) https://www.youtu...0oZNWif_jk
Evanescence - Tourniquet (Nightcore version) https://www.youtu...XNzTfnEnIk

Lubisz/lubiłeś/-aś słuchać rapu?
Nie lubię i nie słucham, ale czasami wpadają mi w ucho jakieś piosenki.

Gdybyś mógł/mogła zmienić coś w swoim życiu, co by to było?
Pewne wydarzenia, które zmieniły mój sposób patrzenia na świat.

Często krwawisz z dziąseł podczas szczotkowania zębów?
W swoim życiu... Jedną rzecz? Niech będzie jedna.
Tak sobie bardziej nad tym myślałam i... chociaż mogłabym zmienić to, co mi przeszkadza w samej sobie, to nie zrobiłabym tego. Już mogę żyć tak, jak dotychczas. Za to chciałabym, żeby tata miał zdrowe serce. To by mnie najbardziej ucieszyło i byłabym spokojniejsza.

Sulik napisał(a):

Pewne wydarzenia, które zmieniły mój sposób patrzenia na świat.

Często krwawisz z dziąseł podczas szczotkowania zębów?

No niestety.

Co wywiera na tobie wielkie wrażenie?
Ile potrafią zrobić ludzie, którzy robią coś wyłącznie z myślą o innych.

Ulubiony moment z filmu Interstella 5555?
Właściwie to... linki wstawię:

Crescendolls
Something About Us
Podoba mi się też fragment z Voyagerem, mimo, iż ciągle przy tym płaczę (tak bardzo działa na moje emocje)

Mniemam, że też oglądałeś, więc ponawiam.
Tak, oglądałem. Discovery to mój ulubiony album DP.

Digital Love,Superheroes i też Something About Us.

Myślałem, że wskażesz ten z pojawieniem się Guy'a i Thomasa.

Czujesz stres związany z tym, że już niedługo zacznie się szkoła?
Przejdź do forum: