Zobacz temat

Pytanie i odpowiedź
Myślę, że nie musisz nikogo pytać, aby znać odpowiedź na to pytanie.

Z mojego doświadczenia wiem, że to ma odwrotne skutki. Można, a wręcz należy w niektórych sytuacjach panować nad sobą, mimo tego, że w środku gotuje się w nas z jakiegoś powodu krew.

Trzeba znaleźć sposób, aby odreagować to co dusimy w sobie, ale to nie jest rozwiązaniem problemu. Trzeba się po prostu zmierzyć najlepiej jak najprędzej z tym, co wywołuje w nas te emocje, inaczej ciągle będziemy żyć w niepewności i napięciu.

Co myślisz o jadaniu w fast-foodach lub budkach z żarciem?
66.media.tumblr.com/de904451f273a5ed765f3c0477f92de9/tumblr_mrqwojJ5x71r79t1go1_500.gif
Mogłabym żyć bez tego. Bywa, że kupię jakąś zapiekankę, ale naprawdę rzadko. Nie optuję za częstym jedzeniem tam. Mimo, iż i tak bym nie przytyła, to zwyczajnie jest to niezdrowe i nie służy organizmowi. Już lepiej przygotować takie rzeczy w domu, samodzielnie. Na pewno wyjdą lepsze, a i w dodatku będziemy mieli z tego satysfakcję.

Robiłeś/-aś kiedykolwiek AMV?
Większość utworów i wykonawców poznałem właśnie dzięki AMV, a to w połączeniu z faktem, że ulubione seriale mają mnóstwo fanów tworzących AMV, sprawiło, że nie widziałem powodów, żeby się za to zabierać.

Czy myślisz, że unikanie ryzyka i bólu jest dobrym sposobem na życie?
66.media.tumblr.com/de904451f273a5ed765f3c0477f92de9/tumblr_mrqwojJ5x71r79t1go1_500.gif
Dlaczego nie? Kto lubi cierpieć i ryzykować zanadto? Ja na pewno nie. Chociaż, jeżeli ryzyko i ból miałyby być swego rodzaju treningiem odwagi i wytrzymałości... To posiada to swoje plusy.

Czy kiedy wracasz do domu i nikogo nie zastajesz, też czujesz gdzieś w głębi pustkę?
Nie! Lubie czasami pobyć sam. Każdemu jest potrzebna chwila samotności.
Miałaś kiedyś problem ze znalezieniem inspiracji do narysowania rysunku?
Kiedyś, że kieeeedyś tak. Teraz moją główną inspiracją jest muzyka Bestia ;)

Jak zabijasz czas, kiedy masz wolną lekcję (bądź wolne lekcje)?
Jak wolne lekcję w szkole do prowadzę niepoprawnie politycznie (często nawet zboczone) rozmowy z kolegą z klasy.
A w domu. Uczę się, oglądam TV, gram, Rysuję itp.
A ty?
- Rysuję koncepty do komiksów, obrazków itp.
- Odrobię matmę, bo czemu nie?
- Kładę głowę na ławce, owijam się rękami i "czuwam", ale to w ostateczności.

Co chciałbyś się nauczyć rysować do perfekcji?
Sceny walki, sceny pocałunków itp.
Jaką swoją wymyśloną postać chciełabyś ożywić, i dlaczego?
SCENY WALLLLLKIIII! *uśmiech psychopaty* : D

Wiadomo, że Reyze najbardziej. Tchnęłam w tę postać najwięcej serca, rzeczy i wartości, które szczególnie cenię... I nadal ją dopracowuję. Stworzyłam, można rzec - ideał dla siebie. Miałabym u boku wyrozumiałą wojowniczkę o szlachetnym sercu, miłośniczkę astronomii i wszelakich kosmicznych technologii. Niezastąpioną przyjaciółkę i nauczycielkę za razem Bestia ;). Tak w skrócie.

Ponawiam.
Dali, czyli mistrzynię Zakonu Oświeconych i przybraną matkę i zarazem ciotkę Omencrow.

Dali jest siostrą Khali. Przez zbrodnię Khali oraz próbę jego zatuszowania, siostry poróżniły się, co doprowadziło do tego, że Dali i Khali stały się mistrzyniami wrogich sobie organizacji - Zakonu Oświeconych i Bractwa Zepsucia.

Kiedy Khali została pokonana, Dali przygarnęła Lihli - córkę swej siostry wbrew nakazom i zaleceniom rady, aby skazać ją na śmierć wraz z pozostałymi mrocznymi sługami Bractwa Zepsucia. To dzięki wierze Dali w dobro i zdolność kreowania własnego losu, Lihli, która miała być nadzieją Khali na zgładzenie świata Ozzaro, mogła żyć dalej. Kilkuletnie dziecko mogło się szkolić w sztukach magicznych oraz wychowywać się na naukach opartych o zasady pokoju, ładu i miłości. Dali była pod tym względem prawdziwą matką dla Omencrow, w porównaniu do Khali.

Dali wiele wycierpiała w życiu: bardzo przeżywała, że wyparła się swej siostry i pozwoliła jej zejść w mrok; straciła swego ukochanego - Nizbela, który zginął z ręki Khali; przeżyła kilkuletnią wojnę oraz zdrady i zamachy na jej osobę. Mimo to Dali stawała się coraz silniejsza i trwała w zasadach w które wierzyła.

Dali jest potężną czarodziejką i wielokrotnie wykorzystywała swoją mądrość i zaklęcia, aby cały świat Ozzaro był piękniejszym i lepszym miejscem. Stworzyła wiele artefaktów i zaklęła wiele miejsc, które pomagały mieszkańcom Podniebnej Krainy, a także biedniejszej Krainy Przyziemnych.

Dali jest dobrym wzorem dla innych i mogła by uczynić wiele wspaniałych rzeczy na świecie, gdyby istniała naprawdę. Dlatego ożywiłbym właśnie ją.

Kiedy dużo myślisz, częściej leżysz na brzuchu czy plecach?
Wow. Widać, że solidnie pracujesz nad własnym uniwersum.

Jak znosisz sytuację, w której ktoś niesłusznie ci coś zarzuca?
To zależy od mojego nastroju i tego, który ma do mnie pretensje.

Jeśli jest wściekły, to milczę lub odpowiadam, krótko. Jeśli nie, staram się dokładniej to wyjaśnić. Jeśli ja nie mam ochoty rozmawiać, to nie rozmawiam i tyle.

Gdybyś mógł/mogła otrzymać pozytywkę, jak by ona wyglądała i jaką melodię by grała?
Myślę, że byłaby to pozytywka z porcelanową, klęczącą lalką o melancholijnym wyrazie twarzy i spoglądającą jakby w górę "w poszukiwaniu nadziei". Grałaby melodię jak w tej piosence, idealnie się nadaje.

Myślałeś/aś kiedyś o tym, by polatać na paralotni?
Jasne, wszystkiego trzeba w życiu spróbować!

Echhh powrót do tego tematu *złowieszczy uśmiech*

Jak myślisz w jaki sposób powstaje ciepło wewnątrz naszej planety?
oi61.tinypic.com/2u93g8z.jpg
Szczerze - chyba nie zdarzyło mi się nad tym zastanawiać. Ale tak na logikę... Reakcje chemiczne (Ale z chemii byłam taka średniawa). W przypadku Słońca energia jest wytwarzana z przemiany wodoru w hel, ale reakcje czego dokładnie występują w jądrze Ziemi - tego nie wiem. Na pewno dużą rolę tu odgrywa rozpad pierwiastków.

Brakowało mi tych pytań xP
No to... dlaczego Mars w przyszłości najprawdopodobniej utraci swoje księżyce?
Taaa większość energii to kwestia rozpadu pierwiastków. Mniejsza część to też również pochodzi jeszcze w wyniku formowania się planety.

Co do chemii to luzik, ja sam jeszczę będę z nią walczył drugą rundę we wrześniu Gwiazdka :D

Odpowiedź: zakładam, że kwestia ucieczki grawitacyjnej. Księżyce po prostu nabierają takiego rozpędu, że siła odśrodkowa jest większa niż siła grawitacji.

Ile waży płetwal błękitny, i dlaczego aż tyle?
oi61.tinypic.com/2u93g8z.jpg
Setki ton? Nie wiem... Z dwieście? Mniej, więcej?
A na drugie pytanie nie odpowiem Robin :)

Spodziewasz się chociaż trochę odpowiedzi na swoje pytania od innego użytkownika? XD
Tak. Im lepiej kogoś się takiego zna, tym łatwiej przewidzieć odpowiedź.

Tęsknisz za szkołą w wakacje?
Spodziewasz się chociaż trochę odpowiedzi na swoje pytania od innego użytkownika? XD

Sulik napisał(a):

Tak. Im lepiej kogoś się takiego zna, tym łatwiej przewidzieć odpowiedź.

Pytanie kierowałam bezpośrednio do Juzka i nie spodziewałam się odpowiedzi kogoś innego. W każdym razie, jak teraz tak to czytam - można to było zrozumieć na dwa sposoby i ty zrozumiałeś właśnie w ten "drugi". I co do odpowiedzi - zgadzam się.

Okej, odpowiedź na twoje pytanie: To zależne od tego, czy w danej chwili się nudzę.

Czy można się spodziewać upadku kościoła? (Co za pytanie w ogóle)
Przejdź do forum: