Ulubione jedzenie
|
|
Dodany dnia 2014-12-05, 16:31
|
|
Powiem wam, że robiłem ostatnio super łososia. Marynujemy go w sosie sojowym i teryiaki. Potem osypujemy czarnym i białym sezamem. Pieczemy w pierkaniku i do tego makaron gryczany -> baaaja! |
|
|
|
Dodany dnia 2015-03-04, 22:25
|
|
Maglabym godzinami wymieniac co lubie ale ulubione jest jedno PIZZA Edytowane przez terra dnia 2015-03-17, 08:23 |
|
|
|
Dodany dnia 2015-03-17, 09:14
|
|
Jeżeli pizza, to koniecznie z mozarellą, oliwkami i pomidorami. A tak, to praktycznie wszystko z ryżem. Łosoś z ryżem, krewetki z warzywami i ryżem lub ryż z kurczakiem (często z jakimś sosem chińskim), ryż z sosem bananowym (polecam, jest super), ryż chociażby sam. Jeśli zupa, to brokułowa-krem, pomidorowa, zalewajka lub barszcz czerwony. A do szkoły lubię bułki z polędwicą z warzywami. Ostatnio mam manię na musztardę, więc dodaję do takiej bułki sarepską lub francuską. Boskość |
|
|
|
Dodany dnia 2015-03-17, 17:45
|
|
Jeszcze uwielbiaaaam oliwki. Niewiem czemu nikt z mojej klasy oprócz Marti i mnie ich nie lubi. Moja klasa jest okropna |
|
|
|
Dodany dnia 2015-06-05, 22:56
|
|
Twoja klasa jest okropna? Że w smaku? (dobra, dość tych kiepskich żartów xD) Bez dwóch zdań. Oliwki rządzą! Świetnie się komponują też z kanapkami z twarożkiem lub serkiem wiejskim. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-06-12, 12:32
|
|
Dobra, będę nerdem i zapytam: lubi ktoś może ogórkową, albo same kiszone ogórki? Risotto? Lody miętowe z kawałkami czekolady? Bo z tego, co na razie wiem, to jestem samotna, jeśli chodzi o gust kulinarny ;_;
Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2015-06-12, 12:50
|
|
Ja bym tam do wszystkiego dowaliła musztardy. Najlepiej francuskiej lub saperskiej (tak, to jest musztarda saperów, a nie sarepska! XD) Lubię ogórkową, ale to nie moja ulubiona. Risotto chyba kiedyś jadłam, w każdym razie, tak jak napisałam wyżej lubię ryż z warzywami, kurczakiem, łososiem lub krewetkami i jakimś sosem chińskim (głównie sojowym). Miętowe lody z kawałkami czekolady? Owszem, są dobre, ale znowu nie moje ulubione XD Wolę zwyczajne czekoladowe lub pistacjowe. Jeśli chodzi o gałki. Tak, to jakieś z orzechami, karmelem. Takie tam. Wodne jem rzadko, jakoś tak obyłabym się bez nich. Co tam jeszcze... Lubię smażyć omlety. Wychodzą idealnie okrągłe i jak dla mnie dobre. Nie wiem, czy ktoś inny prócz mnie mógłby to zjeść, ale ja mam serio dziwne smaki. Gdyby to było zdrowe, mogłabym pić nawet surowe jajka Czy teraz ktoś mi wytknie, że nie jestem kosmitą? |
|
|
|
Dodany dnia 2015-06-12, 17:48
|
|
Ojej, temat dla mnie :D Uwielbiam jeść, właściwie wszystko. Im słodsze tym oczywiście lepsze, natomiast pomidora się nie tknę - jakiś taki jest wodnisty i miękki i ciapciowaty, że mnie obrzydza :P Przeglądając komentarze to jestem dość oryginalna - im więcej mięsa tym lepiej. Schabowe, mielone, kaszanka, parówki, kiełbaski(szczególnie te z grilla <3), prawie wszystko z kurczaka, kabanosy, ryby. No i zupy - żurek, pomidorowa, ogórkowa, barszcz czerwony. Kopytka, pierogi, domowy chleb, ogórki (każde prócz tych z mizerii), truskawki i maliny z ogródka, jabłka, czereśnie, gruszki prosto z sadu. I wszystko co w składzie ma czekoladę :P Przeczyć nie będę, domowe jedzenie smakuje mi najbardziej - pizza i spaghetti są dobre, krewetki ok, ale nic nie przebije zapachu obwarzanków robionych przez babcie czy smaku agrestu nagrzanego w słońcu <3 :D
sweet dreams are made of this
|
|
|
|
Dodany dnia 2015-06-12, 18:44
|
|
Czekolada, kaszanka, ogórki, maliny, agrest, żurek *.* hell yes!
Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2015-06-13, 10:13
|
|
polubiłam ostatnio kaszankę pamiętam że kiedyś nie mogłam jej wziąść do ust a teraz pycha | |
|
Przejdź do forum: |