Avatar: Last Airbender/Legend of Korra
|
|
Dodany dnia 2012-07-14, 23:18
|
|
Świeży, cudowny powiew nowości. Walki wzorowane na prawdziwych sztukach walki. Dużo mitologii, dużo odniesień do żywiołów i zadziwiająco skomplikowany, dopracowany świat. I powalająca na kolana muzyka. I bohaterowie, których trudno nie lubić (lub trudno polubić - co doskonale spełnia ich funkcję). Avatar:The Last Airbender ma trzy sezony po dwadzieścia odcinków. Od początku do końca dopracowany, od początku wiadomo było, do czego zmierza fabuła. Bohaterowie dojrzewają, zmieniają się i popełniają błędy. Czasami naprawdę poważne. A zaczęło się banalnie prosto, od jednego maniaka, co chciał podbić świat i nieźle mu szło. Sto lat później rozpoczyna się legenda. Eyecandy (fanmade): http://www.youtube.com/watch?v=BcP7q3C-C9I Kontynuacja - Legend of Korra, ma miejsce siedemdziesiąt lat po poprzedniej serii. Trzeba ją znać - masa odniesień i smaczków, masa wspomnień. trzynaście odcinków, steampunk, rebelia i cztery żywioły znowu w kacji. Uwaga! nie dotykać aktorskiego filmu kinowego. Boli. Bardzo. Eyecandy: http://www.youtube.com/watch?v=54srZLuYfb0 |
|
|
|
Dodany dnia 2015-01-16, 14:56
|
|
Finał Korry... powiem tylko tyle... KORRASAMI IS CANON! <3 Jak bum cyk cyk, tra la la, niech mi w oko wleci ćma! *BROHOOF* JESTĘ KUCĘ! <3333 "-Have I gone MAD? -I'm afraid so. You're entirely bonkers. But I'll tell you a secret. All the best people are." <3 |
|
|
|
Dodany dnia 2015-01-16, 17:07
|
|
OMG jak fajnie znaleźć tutaj kogoś, kto też się cieszy Korrasami. <3 All hail Trigon |
|
|
|
Dodany dnia 2015-01-16, 18:40
|
|
XDD Zaczęłam oglądać ze względu na KorraMako, ale skończyłam całym sercem na Korrasami <333
|
|
|
|
Dodany dnia 2015-01-17, 10:55
|
|
Też na początku byłam za Makorrą, ale potem jakoś tak im nie szło. xD Końcówka była jak najbardziej satysfakcjonująca. I zaskakiwała. No i według mnie ogółem Korrasami to najlepsze wyjście, bo jakby Korra na sam koniec wróciła do Mako, to byłoby to nudne i do przewidzenia.
All hail Trigon |
|
|
|
Dodany dnia 2015-01-17, 11:33
|
|
Korrasami jest kanonem i jest zarąbiste na równi z Darlentem, amen ^.^ | |
|
Przejdź do forum: |