Przygody Silenta
|
|
Dodany dnia 2013-02-04, 00:49
|
|
Jak już mówiłem zacząłem sobie powoli rysować komiks z Silentem w roli głównej. Na razie skromnie i bez wodotrysków. Będę aktualizował pierwszego posta w temacie wraz z powstawaniem kolejnych stron, także warto zaglądać co jakiś czas, jeśli kogoś zaciekawię. Sugestie i opinie mile widziane. BTW Sorry za kiepskie napisy i krzywe linie, z czasem postaram się poprawić. Numer 1: - strona 1: http://silent-pix...-352304077 - strona 2: http://silent-pix...-352304820 |
|
|
|
Dodany dnia 2013-02-04, 15:04
|
|
Sugestia: Używaj linijki do kadrowania, jeżeli koniecznie musisz cały komiks robić ręcznie. Bardzo, bardzo widać, że tego nie robisz. Przydałaby się też mała wprawka w piśmie technicznym. Kolo z widłami na 2 stronie jest fajny, za to coś swojemu herosowi zrobiłeś w stopę O.o' |
|
|
|
Dodany dnia 2013-02-04, 15:32
|
|
Cher- co do stopy, to się zgadzam. Mniej więcej tak samo wyglądała stopa kolegi świeżo po skręceniu kostki. Mnie na razie interesuje jedno- co to za Dziecko Mroku się pałęta po tym lesie? ![]() Art w avatarze: Joker from Persona 5 (official art) |
|
|
|
Dodany dnia 2013-02-04, 17:15
|
|
Szczerze powiem, że będąc w szkole, przy odrobinie szczęścia znalazłam sieć do której miałam hasło i zaraz wpadłam na serwis zobaczyć, co się dzieje. I od razu zaciekawił mnie ten komiks. Dobry początek i dosyć ciekawy pomysł z tą dziewczynką. Do stylu rysowania nie idzie się doczepić - mniemam, że to było bardzo pracochłonne, zwłaszcza jeśli chodzi o cieniowanie tylu scen wraz z tłem. Mimo wszystko efekt zadowalający, pozostaje czekać na kolejne części ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2013-02-04, 18:25
|
|
Widać ile kreskówek oglądacie. ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2013-02-04, 18:45
|
|
Silent, ale jesteś nieprzystosowany, myślałby kto, że po przekroczeniu wieku studenckiego wszyscy wiedzą, do czego może służyć dowód osobisty, legitka studencka i kilka innych przedmiotów. Jak potrzebne konkretne odległości, to można se nawet skalę nanieść na gęsiej skórce ![]() A w linijkę jednak zainwestuj. Najlepiej w konkretny zestaw do kreślenia rysunków technicznych, krzywiki i szablony okręgów czynią cuda. (Btw - grafionem się rysuje dużo lepiej niż rapidografem, miałam nieprzyjemność trzaskać rysunki techniczne. Przydały mi się! Dzięki nim rzutowałam kucyka i potem mogłam go uszyć! XD) |
|
|
|
Dodany dnia 2013-02-04, 20:01
|
|
Linijkę kupię przy najbliższej okazji, ale jak mówiłem, ja szkicowałem z zamiarem obróbki, więc dokładność jest nieistotna, potem i tak dużo się poprawia na kompie. Połączony z 04.02.2013 20:32:23: BTW rysunek techniczny i pismo techniczne mam w małym palcu, tylko przez moje upośledzone (dziękuję w tym miejscu genialnym paniom w przedszkolu, które nie rozumiały co to jest leworęczność) zdolności manualne, zajmują mi tak dużo czasu, że nie ma sensu się za to brać. Edytowane przez Silent dnia 2013-02-04, 20:32 |
|
|
|
Dodany dnia 2013-02-08, 23:49
|
|
Ale wy się dowaliliście do tej linijki XD. Co jest? A może coś w stylu: "zarąbiste rysunki"? Bo wg mnie, to właśnie takie są, i oceniam to na szóstkę! Silent, rysuj szybko kontynuację, jestem pod wrażeniem, bo sam nie potrafię niczego narysować ![]() |
|
|
|
Dodany dnia 2013-02-09, 12:27
|
|
![]() |
|
|
Przejdź do forum: |