Kim jest/mógłby być Czerwony X?
|
|
Dodany dnia 2015-08-21, 13:01
|
|
Odkąd pod kostiumem Czerwonego X-a nie kryje się Robin wiele fanów próbuje się dowiedzieć kiem on jest. Chciałabym, aby tu powstała dyskusja jak i teorie na ten temat. | |
|
|
Dodany dnia 2015-08-21, 15:27
|
|
Nwm czy ma to jakiś sens, ale ja myślę, że pod kostiumem mógłby się kryć Jakson (czy jak to się tam piszę ) Tood. Ale to tylko domysły i nawet mało prawdopodobne, bo Jakson był młodszy ( był 2 Robinem) od Dicka. Myśl o tym że to Jakson może być Red-X nasuneła mi się podczas wspólnej walki Robina i X ( gdy walczyli ze złym doktorem) Robin powiedział wtedy - Myślałem że nie lubisz zgrywać bohatera A X na to - Ale to nie znaczy że nie potrafię Może to nie ma sensu ale to moje zdanie życzę innym powodzenia Nie ma rzeczy małych i dużych wszystko jest tylko względne
|
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-21, 18:20
|
|
Jason Todd pasowałby charakterem pewnie, ale nie wiekiem. Nie był też 2 tylko 3 Robinem. Drugim był Tim Drake. //update: mój błąd, jednak był drugi |
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-21, 20:56
|
|
Tak myślałam że Jason a nie Jakson
Nie ma rzeczy małych i dużych wszystko jest tylko względne
|
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-21, 23:12
|
|
Luzik, wiedzieliśmy o kogo chodzi
|
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-23, 22:10
|
|
Wiele osób podaje Jasona jako X - a, dzięki odcinkowi New Teen Titans. Na początku uznawałam tą teorię, poza tym powtarzanie w kółko 'Młody' itd. mogło być po prostu fortelem - Tytani poszukując prawdziwej tożsamości złodzieja nie uwzględniliby młodszego od Dicka Todda. Zgadza się również sposób walki - i Robin, i X mają podobny. Złodziej podrywał Kori - a w Red Hood and the Outlaws było lekko pokazane jakieś uczucie między Jasonem a Starfire. Nie wiem jednak, jak pokrywa się czas i czy komiksy nie są o wiele młodsze od kreskówki - na tyle, żeby ten wątek się pokrywał. Niestety, tożsamość złodzieja pozostanie dla nas tajemnicą i możemy snuć jedynie domysły A co do wymysłów w 100 % fanowskich - np. u mnie na blogu X jest klonem Jasona Todda, wykonanym po jego śmierci, aby zniszczyć Batmana. Ale to tylko moja lekko porąbana wyobraźnia Nie mogę się doczekać zdania innych. |
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-24, 09:38
|
|
Caxi napisał(a): Wiele osób podaje Jasona jako X - a, dzięki odcinkowi New Teen Titans. Na początku uznawałam tą teorię, poza tym powtarzanie w kółko 'Młody' itd. mogło być po prostu fortelem - Tytani poszukując prawdziwej tożsamości złodzieja nie uwzględniliby młodszego od Dicka Todda. Zgadza się również sposób walki - i Robin, i X mają podobny. Złodziej podrywał Kori - a w Red Hood and the Outlaws było lekko pokazane jakieś uczucie między Jasonem a Starfire. Nie wiem jednak, jak pokrywa się czas i czy komiksy nie są o wiele młodsze od kreskówki - na tyle, żeby ten wątek się pokrywał. Niestety, tożsamość złodzieja pozostanie dla nas tajemnicą i możemy snuć jedynie domysły A co do wymysłów w 100 % fanowskich - np. u mnie na blogu X jest klonem Jasona Todda, wykonanym po jego śmierci, aby zniszczyć Batmana. Ale to tylko moja lekko porąbana wyobraźnia Nie mogę się doczekać zdania innych. Żadna teoria nie jest porąbana każdy ma prawo wyrazić swoją opinię . Nie ma rzeczy małych i dużych wszystko jest tylko względne
|
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-24, 11:42
|
|
Czerwony X to postać wymyślona na potrzeby serialu, więc raczej trudno się go doszukać gdzieś w komiksach. Red Hood and The Outlaws to seria z nowego uniwersum DC, która ma bardzo mało wspólnego z korzeniami prawdziwych Tytanów (wzorzec kreskówki to seria komiksowa z 1980 roku). Myślę, że nie ma co dokładnie patrzeć na daty, wiek bohaterów i osobiście potraktowałbym to luźnie. Sam Red X wydaje się starszy od Robina co wykluczałoby automatycznie Jasona Todda, ale twórcy w New Teen Titans już nam dali małą wskazówkę Więc tak, ta postać może być Jasonem mimo iż nie zgadza się to zupełnie z ideą uniwersum. Młodzi Tytani to także kreskówka która dzieje się w swoim własnym świecie (a nie jak Justice League. Batmany czy Young Justice) więc jest na to szansa, a dalej to zależy już od naszych rozważań |
|
|
|
Dodany dnia 2015-08-24, 21:29
|
|
Moja teoria jest taka ,że jest nim Goth Boy (bo tak)http://images2.fa...00-579.jpg | |
|
|
Dodany dnia 2015-08-25, 15:49
|
|
może Jason Todd rzucił postać czerwonego kaptura i stał się czerwonym x'em? | |
|
|
Dodany dnia 2015-08-25, 15:50
|
|
może Jason Todd rzucił postać czerwonego kaptura i stał się czerwonym x'em? | |
|
|
Dodany dnia 2015-09-12, 16:42
|
|
Czytałam gdzieś na wikipedii że gdy kończono serię oryginalną o TT, to był planowany odcinek w którym miało się wyjaśnić kim jest Red X, miało to być związane również z Batmanem :V. Niestety został anulowany, ale możecie poszukać na necie info, zaplanowany tytuł brzmiał "Red and Black".
|
|
|
Przejdź do forum: |