Co zrobię z książkami, żeby uchronić je przed tymi, którzy ich nie lubią
|
|
Dodany dnia 2010-03-16, 09:59
|
|
Czyli odpowiedź na temat założony przez Silenta. Jak widzimy, ja naszym forum użytkownicy zaczynają się dzielić na 2 fronty: - wrogów wszystkiego co ma okładki i ponad 30 stron, reprezentowany przez Raven/Nelę i Millę - oraz "obrońców literatury", do której to grupy zaliczamy większość () aktywnych użytkowników i administracje, czyli: Silenta (wiesz, gdzie można kupić "Wędrówkę na Zachód"? bo już byłam w paru księgarniach i jej ni ma :/), IceTeę, Lavender (Viva Meg Cabot!), Nelę-Tytankę i oczywiście mnie . Tak więc w tym temacie proponujemy, jak uchronić książki przed zagładą. Ja osobiście proponuję tytanowe okładki Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? |
|
|
|
Dodany dnia 2010-03-16, 17:00
|
|
proponuje moczenie kartek książek w żelu do włosów na bazie wody a okładek obciąganie syntetyczną skórą która jest niepalna
Bo wiesz, ona nie chciała podbijać świata, chciała by ktoś podbił go dla niej, owinął w wielką czerwoną kokardę i dał jej w prezencie.
Nie chciała wiele, ona jedynie chciała mieć wszystko. Chciała spokojnego życia, w którym bez przerwy będzie się coś działo. |
|
|
|
Dodany dnia 2010-03-16, 17:05
|
|
to moze hmmmm strony laminowane XD | |
|
|
Dodany dnia 2010-03-16, 17:06
|
|
oooo i jeszcze gaz wszelkiego rodzaju usypiający, łazwiący itp ;p | |
|
|
Dodany dnia 2010-03-16, 18:31
|
|
Heheh, genialny temat przyznam, że mnie zaskoczyliście. Hm... może wprowadzić ustawę, która zdelegalizuje niszczenie książek. Tak jak to jest np z pieniędzmi, których też nie wolno niszczyć, bo jest to przestępstwo | |
|
|
Dodany dnia 2010-03-16, 19:02
|
|
Jak ktoś podpali słownik do j.ang to ja jego podpalę Więc moja propozycja chodzić z zapałkami xD ;P |
|
|
|
Dodany dnia 2010-03-16, 19:53
|
|
XDD ale tu są pomysły... rozwalacie mnie ludzie xD | |
|
|
Dodany dnia 2010-03-16, 19:57
|
|
|
|
Dodany dnia 2010-03-16, 20:01
|
|
No a co? xD | |
|
|
Dodany dnia 2010-03-16, 20:05
|
|
o mam! zachowywać wysoką wylgotność i niską temperature powietrza w szafkach w których trzymane są książki
Bo wiesz, ona nie chciała podbijać świata, chciała by ktoś podbił go dla niej, owinął w wielką czerwoną kokardę i dał jej w prezencie.
Nie chciała wiele, ona jedynie chciała mieć wszystko. Chciała spokojnego życia, w którym bez przerwy będzie się coś działo. |
|
|
|
Dodany dnia 2010-03-16, 22:39
|
|
Może zastosujemy zamki elektroniczne i powołamy Książkową Gwardię, która będzie strzec szaf z książkami, bibliotek, księgarni itp... | |
|
|
Dodany dnia 2010-03-17, 10:12
|
|
Ja mam pomysł! Każda książka zostaje zaopatrzona w czujnik, który powiadamia policję, kiedy ktoś ją rozdziera, pali, polewa kwasem itp.
|
|
|
|
Dodany dnia 2010-03-30, 23:38
|
|
Ludzie, dobijacie mnie XD Nie no, a wracając do tematu. Co do Gwardii Książkowej to się zgodzę. Mogłaby taka powstać XD A mój pomysł to zamknąć książki w sejfach na zamki elektroniczne i obstawić przy drzwiach W-11, CSI: NY, Miami i LV, oraz CBA i CBŚ XD A i zapomniałabym. Antyterrorystów też XD
Tam się pojawiają obecnie wszystkie moje beznadziejne twory xD 2.7.2014 - nowa notka, zapraszam? |
|
|
|
Dodany dnia 2010-03-31, 09:20
|
|
założyć policje książkową. albo robić książki z niepalnego papieru.
|
|
|
Dodany dnia 2010-07-02, 15:13
|
|
Do bibliotek, wpuszczać ludzi tylko ze specjalną przepustką, którą możnaby było otrzymać u Wielkiego Mola Książkowego
Tam się pojawiają obecnie wszystkie moje beznadziejne twory xD 2.7.2014 - nowa notka, zapraszam? |
|
|
|
Dodany dnia 2010-07-02, 17:33
|
|
lasery ! dużo laserów ;D ;p | |
|
|
Dodany dnia 2010-07-02, 17:34
|
|
Robić książki z materiałów wybuchowych XD nikt się nie odważy podpalić.
|
|
|
|
Dodany dnia 2010-07-02, 17:49
|
|
Taa, dobry pomysł. A mój troche drastyczny. Zakopać książki, wraz z czytelnikami
|
|
|
Dodany dnia 2010-07-02, 18:22
|
|
to moze tego kto chciałby coś zrobić książce - to uruchomic jakiś program ,który wysłał by go do innego wymiaru | |
|
|
Dodany dnia 2010-07-02, 19:39
|
|
Azarath? Czy jakiegoś innego? Może założyć specjalny ośrodek karno-opiekuńczo-edukacyjny, który wszystkich przeciwników książek, jakoś do nich zachęcał?
|
|
Przejdź do forum: |